Силвано Пранди: След 2 месеца чакане, отговорът на Казийски беше отрицателен

OFFNews 08 април 2019 в 13:24 1905 0

Силвано Пранди сподели, че Матей Казийски е отказал да се върне в българския национален отбор по волейбол. Днес специалистът бе официално представен като селекционер на "лъвовете".

Италианецът се завръща начело на "трикольорите", които водеше до 2010 година. Под негово ръководство националите ни спечелиха бронзовите отличия на европейското първенство в Турция през 2009 година.

"Проучих възможността да опитам да върна Казийски в националния отбор. Трябва да призная, че при първоначалния ни разговор той бе благоразположен към мен, но за съжаление, след близо 2 месеца коментари и чакане, отговорът му беше "не". Поради лични мотиви, той не може да бъде на разположение на тима.

За мен е истинско удоволствие да поема отново националния отбор. Предстои ни много важен сезон и трябва да насочим всичките си усилия към олимпийската квалификация, която ще бъде през втория уикенд на август. Когато ми се обадиха от федерацията, приех незабавно. Това е голямо предизвикателство за мен.

Предстои ни европейско първенство и Лига на нациите. Щабът е изграден от хора, които познавам и с съм работил през годините. Надявам се, че и Андрей Жеков ще се присъедини към нашия екип. Всички отбори имат силни и слаби страни.

Основната функция на един треньор, на един щаб е да се акцентира върху силните страни и максимално да се замаскират слабите. Нямаме време за експерименти. От самото начало, от първия турнир ше градим отбор, който да ни класира за олимпийските игри", каза Пранди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки