Григор: Бях кълбо от нерви, постепенно намерих играта си

offnews 25 януари 2017 в 08:30 10161 0

Снимка Theo Karanikos/Tennis Australia

Знаех, че няма да е лесно. В първия сет бях кълбо от нерви, абсолютно кълбо от нерви. Знаех, че мога да играя добре, но бях малко пасивен. С всяка топка и гейм се чувствах по-добре и намерих играта си. Сега съм щастлив, каза Григор Димитров минути след края на четвъртфиналния му двубой срещу Давид Гофен на Australian Open.

Първата ни ракета спечели мача за 2 часа и 12 минути в три сета - 6:3, 6:2, 6:4. Българинът се класира за полуфинал на Откритото първенство на Австралия за първи път в кариерата си. Той няма загубен мач от началото на 2017 година.

По повод следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя между Милош Раонич и Рафаел Надал по-късно днес, Димитров заяви: "Ще се излегна и ще гледам. Ще видим какво ще стане. Няма да е лесен мач. Срещу когото и да се изправя, трябва да съм 100% готов".

Сега се чувствам смирен, че съм на полуфинал и че играх пред вас. Благодаря ви, обърна се Григор към публиката, в която на всеки мач има българска агитка, която шумно подкрепя Димитров.

Попитан за промени в играта си под влиянието на новия треньор Дани Валверду, Григор обясни, че двамата просто са я опростили.

Психически бях подготвен, доволен съм. Това е само началото, радвам се, че съм на полуфинал, но си поставям си много високи цели, каза по-късно Григор в интервю за Матс Виландер и Евроспорт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!