Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Федерер би подкрепил гейовете в тениса

Димитър Андреев 15 август 2018 в 09:49 1698 0

Като добър и толерантен към различните се показа швейцарския тенисист Роджър Федерер.

20-кратният победител в турнири от Големия шлем беше попитан за отношението си към гейовете в навечерието на Ю Ес Оупън, тъй като в рамките на турнира се предвижда събитие с участието на единствения открит хомосексуалист в тениса на ниво АТР Брайън Вахали, който обаче вече е прекратил кариерата си.

"Няма никакви проблеми, поне за мен. Мисля, че и останалите играчи ще приемат положително едно такова нещо. За мен няма значение кой си и откъде идваш, важното е да си открит. Да, сега няма такива хора в АТР. Не знам защо, може би просто няма гейове или пък са решили да не споделят това.

Мисля, че и на самия човек му става по-леко като се разкрие, а и като цяло смятам, че хората трябва да се подкрепят един друг", казва Федерер, който в момента участва на турнира Мастърс в Синсинати.

Преди време тенисистът Сергей Стаховски заяви, че при мъжете няма гейове, докато при жените поне половината от тенисистките са лесбийки. В исторически план това не е някаква новина, тъй като е достатъчно да споменем името на Мартина Навратилова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews