Съдът върна за допълнително разследване делото за катастрофата с Лютви Местан

OFFNews 30 октомври 2020 в 17:31 3272 1

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в Кърджали, с което бе върнато за допълнително разследване делото за катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан. При автопроизшествието загина 6-месечно бебе.

Съдът се аргументира с това, че са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила и така са били погазени правата на пострадалите - майката и братчето на загиналото момиченце. На братчето не е бил назначен особен представител – адвокат, въпреки противоречивите му интереси
с тези на баща му, обвиняемия Юсеин Ахмед.

Не е бил установен в пълнота и кръгът на пострадалите лица. Починалото бебе има баби и дядовци, които могат да имат претенции за претърпени неимуществени вреди.

Решението на съда е окончателно.

Автопроизшествието със загиналото дете се случи на 14 април 2019 г. край село Загорско, община Момчилград. Подсъдими по него са Юсеин Ахмед и Лютви Местан, а обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост.

При трагичния инцидент автомобилът, управляван от Местан, излиза на главния път, без да спре на знак "Стоп", и удря движещата се на път с предимство кола на Юсеин Ахмед. При удара загива 6-месечно бебе, което е пътувало със семейството си. Ранени са братчето и родителите на детето.

В продължение на месеци политикът беше единственият обвинен за случая. Привличането на бащата като съпричинител стана след автотехническата експертиза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!