Съдът не разгледа жалбата на дъщерята на Цветан Василев срещу иска за ареста й

ОFFNews 23 август 2017 в 20:08 14384 3

Софийски градски съд не разгледа жалбата на дъщерята на Цветан Василев - Радосвета Василева, срещу прокурорско постановление за задържането ѝ под стража за 72 часа.

Според съдията на СГС жалбата на Василева е "процесуално недопустима", защото е преждевременно публикувана, а това я прави безпредметна. Такава жалба би могла да бъде разгледана само след евентуален арест на Василева, уточняват от съда. 

В средата на месеца Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на дъщерята на банкера Цветан Василев за пране на пари в размер 2 645 179 лв. От прокуратурата тогава съобщиха, че Василева е привлечена като обвиняема задочно в присъствието на упълномощен от Цветан Василев адвокат, тъй като дъщеря му не живее в страната.

С постановление на прокуратурата бе разпоредено задържането ѝ за 72 часа, след като бъде установено местоположението ѝ, за да бъде доведена в съда във връзка с делото срещу баща ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

3

Jinx

24.08 2017 в 21:27

Хахаха! Адвокатите на Василеви тоя път предобриха работата. Да видим сега прокуратурата дали ще може да я прибере и да разследва далаверките.