Специалната прокуратура в Македония иска арест за бившия премиер Груевски

Георги Савчев 29 юни 2017 в 23:55 6472 8

Снимка ВМРО-ДПМНЕ - пресцентър

Никола Груевски.

Специалната прокуратура на Македония поиска днес арест за бившия премиер Никола Груевски и трима министри от неговия кабинет.

Груевски, който е лидер на ВМРО-ДПМНЕ, беше министър-председател на западната ни съседка в продължение на 10 години.

Специалната прокуратура съобщи днес, че повдига обвинения на висши функционери на ВМРО-ДПМНЕ, бизнесмени и журналисти и иска арест за Груевски, Сашо Миялков (братовчед на Груевски и дългогодишен шеф на македонското контраразузнаване), Миле Янакиески (бивш министър на транспорта), Гордана Янкулоска (бивш вътрешен министър), Елизабета Канческа-Милевска (бивш министър на културата).

"Специалното явно обвинителство", както го наричат в Македония, иска арест и за Драган Павлович Латас, един от най-приближените журналисти на ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски и неговите приближени са обвинени в незаконна намеса в изборния процес на западната ни съседка, незаконно финансиране на партията и предизборните ѝ кампании, укриване на данъци.

Това е класическа политическа и антимакедонска поръчка и бъдещето ще докаже, че е точно така. Става дума за политически, а не за правен процес. Специалната прокуратура не е прокуратура, а канцелария на Социалдемократическия съюз на Македония, заяви Груевски на пресконференция, свикана след повдигането на обвиненията.

Целта е ВМРО, целта е да се разбие ВМРО, за да бъде отслабена Македония, но няма да успеят, коментира бившият премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

7

Denis Rizanov

30.06 2017 в 13:50


Ма как едни и същи думички ползвате ве

Еми забравил съм да подчертая с кавички, че това е цитат бе шмурци. Леко да не се гътнеш в жегата.
Въпросът обаче е как ти, без да знаеш, че това нещо е цитат веднага си помисли, че става въпрос за същия подсъдим олигарх? Как? Щото има и други олигарси с дела, с медии, и с двете. откъде разбра, че става въпрос за "магната" максуел от село Сеново Разградско?
:)))

Колкото до ОББ, ако ми позволят да направя същите магарии с медийната подкрепа, която имаха тези платени подлоги, притежаващи по 1 акция, то съм уверен на повече от 102%, че ще я съсипя и без притежанието на акция. Трябва ми само платен пакет смс-и, медийна подкрепа и 2 ареста по тв-тото в праймтайма +50-100 статисти пред няколко клона, от които да предават на живо телевизиите на банкянската мутра. Ше събора не обб, ше събора цялата банкова система! Вервай ми.
И това ше стане, не щото аз ти го казвам, а защото банковата ни система се управлява от същите хора по същия начин както преди ктб. Чисто съвпадение е, че на власт отново е този цирея позволил ктб да набъбне с държавни и крадени 4 пъти над размера си!
Не цацаров е виновен за ктб.

42249

2

Denis Rizanov

30.06 2017 в 12:04

Ако трябва да има арести за ктб, то трябва да започнат с тези на платените нпо-подлоги и неадекватни шорошорасти, които бяха акционери в ктб и имаха по 1 акция.
След л@йната, които натвориха как само се потопиха и забравиха темата. Даже медиите на един подсъдим олигарх, приятел на комунистчето дето спеше по паркинзите в Германия, махна сума ти писания за тях от достъпния архив. Що статии в капител и днешник изчезнаха услужливо...
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки