Проститутки в Бразилия призовават да бъдат ваксинирани приоритетно

OFFNews 07 април 2021 в 15:37 2311 0

В град Бело Оризонте, който е столица на бразилския щат Минас Жераис, проститутките стачкуват и настояват да бъдат включени в приоритетните групи за ваксинация срещу коронавирус.

Председателката на Асоциацията на проститутките в щата Минас Жераис, Сида Виейра, заяви: "Ние сме на първа линия, движим икономиката и поемаме рискове. Трябва да ни ваксинират."

Сида Виейра твърди, че в инициативата са се включили над 2000 проститутки от целия щат. Поради затварянето на хотелите, условията им на работа рязко са се влошили и те нямат къде да приемат клиентите си.

В района смъртността от новия коронавирус е сред най-ниските в страната - 121 починали на 100 000 души спрямо средната национална стойност от 158.

"Трябва да сме в приоритетните групи, защото сме в контакт с всякакви хора, с риск за живота си", каза Лусимара Коста, която в понеделник се включи в протест в Бело Оризонте заедно със Сида Виейра.

Бразилия е с население от 212 милиона. Близо 337 000 души там са починали от COVID-19, в това число 25 713 в щата Минас Жераис, който е втори по население след Сао Пауло.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови