'Приближени' на Тръмп предложили помилване на Джулиан Асандж

OFFNews 18 септември 2020 в 19:45 2283 0

Снимка архив

Две политически фигури, които твърдят, че представляват Доналд Тръмп, са предложили на Джулиан Асандж "печеливша" сделка, за да се избегне екстрадицията му в САЩ и повдигането на обвинения, предаде Ройтерс.

49-годишният Асандж се бори да не бъде екстрадиран от Великобритания в САЩ. Той е обвинен в заговор за хакване на държавните компютри през 2016 г. и нарушаване на закона за шпионажа заради публикуването на поверителна информация за периода 2010-2011 г. в WikiLeaks. 

Съгласно предложението, потвърдено от адвоката на Асандж - Дженифър Робинсън, на основателя на WikiLeaks ще бъде предложено помилване, ако разкрие кой е публикувал имейли на Демократическата партия на сайта му по време на изборите през 2016 г. 

Според изявление на Робинсън, прочетено пред съда, сделката е отправена от тогавашния републикански конгресмен Дана Рорабахер и сътрудника на Тръмп Чарлз Джонсън. Това се случва на среща на 15 август 2017 г. в еквадорското посолство в Лондон, където Асандж е бил под опека.

"Предложението, направено от конгресмена Рорабахер, беше Асандж да идентифицира източника на предизборните публикации през 2016 г. в замяна на помилване, уверение или споразумение, които биха били в полза на президента Тръмп в политическо отношение", заяви Робинсън в свидетелско показание, дадено пред съд в Лондон по-рано днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!