Финландската полиция арестува още четирима души за нападението в Турку

OFFNews 19 август 2017 в 17:09 1972 1

Финландската полиция арестува още четирима души за нападението в Турку

Още четирима души са арестувани заради нападението в град Турку, съобщиха от полицията. При атаката загинаха двама души, а други шест са ранени. Тогава неизвестен извършител нападна с нож хора във финландския град. 

Според полицията извършителят на вчерашното нападение с нож, при което загинаха двама души, а осем бяха ранени, засега отказва да разговаря с органите на реда, но опитите за разпит ще продължат, съобщава БНТ, като се позовава на ТАСС и Ройтерс.

Полицията заяви, че нападателят, 18-годишен мигрант от Мароко, е пристигнал във Финландия като бежанец през есента на 2016 г. и е кандидатствал за убежище. Той е живял в Турку и в център за бежанци. По информация на финландски медии молбата му за убежище е била отхвърлена.

Полицията каза, че нападателят, изглежда, е избрал жени за своя мишена.

Органите на реда заявиха, че издирват шести заподозрян във връзка с нападението. Предполага се, че той не е във Финландия и за него е издадена международна заповед за арест.

По данни на полицията сред ранените при нападението има трима чужденци - италианец, швед и британец. Първоначално беше съобщено, че двама шведски граждани са пострадали при атаката.

Заради нападението в Турку Финландия няма да повиши нивото на терористична заплаха, заяви началникът на националната полиция Анти Пелтари, цитиран от ТАСС. "През последните години три пъти повишавахме нивото на заплаха, за последен път това беше през юни. Случилото се в Турку обаче не повлия на нашите оценки. Нивото на заплахата за сигурността остава повишено", т.е. второ в четиристепенната скала на заплахите, посочи говорителят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13507

1

Липса на желание за интегриране на клетите мигранти, от финландска страна. Не куршуми, а прегръдки са нужни на тези клета душа.
Извършителят е жертва на стрес, негостоприемното отношение от страна на местните жители и цялостната липса на стратегия за интеграция и толерантност към мигрантите от страна на ЕС.