Нападението във Финландия е тероризъм. Извършителят - 18-годишен мароканец

OFFNews 19 август 2017 в 11:41 4272 4

Снимка Ройтерс

Финландската полиция разследва нападенията с нож в град Турку като престъпления, свързани с тероризъм.

Задържаният вчера извършител е 18-годишен мароканец, предадоха Ройтерс и Франс прес.

В атаката бяха убити двама и ранени осем души, сочат нови данни на полицията. Трима от ранените са в тежко състояние. Двамата убити са финландски граждани, а между ранените има двама шведи и италианец.

При обиск в апартамент в Турку тази нощ са арестувани още петима души. Минути след нападението полицията арестува главния заподозрян, въоръжен с нож. При ареста на площад в центъра на града той бе прострелян в крака и е в болница.

"Сега в ареста са шестима души - главният заподозрян и още петима", каза пред АФП комисар от финландското следствие, което се води в сътрудничество с международни партньори и с финландската имиграционна служба.

По-рано финландски медии съобщиха, че нападателят е действал сам и е избрал произволно жертвите си, но следователите засега не потвърждават тази информация.

Нападението стана вчера към 16 ч. местно време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

3

Victimized

19.08 2017 в 14:03

"И това го твърдят самите анализатори в България, които са с такъв произход и които следят пресата и настроенията, сайтовете на арабски. Имаме цяла една цивилизация, която ни ненавижда, а сме седнали да анализираме единиците заблудени помежду ни."

Седеругите много обичате да философствате, но като ги говорите тея неща забравяте кои точно държави подкрепят тероризма, и че тези държави са в близки отношения със САЩ и ЕС. Това че Меркел и Кралицата на ВБ се правят на мъжкари пред саудитския крал, не променя факта, че си ходят по официални срещи, и търгуват заедно.
Второто което пропускате да споменавате в такива моменти са политиците позволили това да се случи в Европа.
Да, онези дето вървяха ръка за ръка в Париж, сега вървят в Барселона и разправят, че не ги е страх.
Тях няма как да ги е страх, те си имат роби и частни копои да ги пазят, случайните минувачи дето умират дали ги е страх, или и те носят в сърцето си европейската идея, която ги имунизира от страх и разсъдък .......

21061

1

рамбо

19.08 2017 в 12:04

Не може да бъде! Не е ли някой изпаднал в депресия мюсюлманин , както обикновено?

 
X

Да помогнем на украинските деца!