Валери Симеонов за Великата българска ограда: Така ще бъде и занапред, това не са жълтите павета

OFFNews 06 декември 2018 в 13:20 4676 2

"Оградата не е направена около "Александър Невски" на жълтите павета, тя е направена на изключително насечен терен. Не мога да ви гарантирам, че за в бъдеще няма да има такива случаи."

Това заяви депутатът от управляващата коалиция Валери Симеонов пред журналисти по повод срутения участък от оградата по границата с Турция в местността Вълчанов мост, Малко Търново. Снимки на участъка, изпратени от местни граждани, публикува във Фейсбук профила си депутатът от БСП Николай Цонков.

Симеонов обясни, че на 29 ноември са паднали около 30-40 м от оградата в резултат от порой на предния ден. Той заяви, че това е напълно нормално и е причинено от струпване и задържане на огромни количества вода и повличане на чакъл и дървета.

"На някого много му се иска това да бъде доказателство за лошо изпълнение, но искам да ви уверя, че оградата е изпълнена по проекта. Толкова бетон е заложен, толкова дълбочина на стъпките е заложена - изпълнено, реализирано, никой не може да предположи, че стихията ще предизвика поражение", допълни Симеонов.

Той допълни, че областният управител разполага с пари за възстановяването, а изпълнителят на поръчката вече е на място. Там била разположена и 24-часова охрана до отстраняване на пораженията. 

Депутатът от БСП Николай Цонков обаче нарече пропадането на оградата сериозен пробив в националната сигурност и обвини управляващите в безхаберие и безстопанственост. Цялото правителство е виновно, управлението на държавата е виновно - това е стил на управление, заяви той.

Цонков напомни, че преди няколко месеца депутати от БСП внесоха сигнал в прокуратурата за проверка за корупция при строителството на оградата и допълни, че може да последва и втори. "В изявлението на г-н Цацаров ясно и красноречиво се казва, че има съмнения за сериозни злоупотреби и нарушения, и то на висши държавни служители и ние искаме да разберем има ли такива злоупотреби", заяви Цонков.

От публичната информация става ясно, че някои от фирмите, които са избрани от съответните областни управители за строежа, са свързани с фигури от публичния и политическия живот на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

06.12 2018 в 15:16

Далаверко, щехме да ти са вържем на приказките за дъжда.. Ако на фотото не са виждаше стълбата, с която или е прескачана, или подпирана Великата ви българска стеничка..От фотото са вижда само как ЕДИН милион от този километър е ИЗПАПКАН.. Туй се набива най-много на очи..

6102

1

Стърголета

06.12 2018 в 13:41

Валери, за тези пари силово поле с лазерен преграден огън можеше да вдигнете бе бате