Соломон Паси: Председателството е нещо като семеен оргазъм

OFFNews 03 януари 2018 в 23:37 9878 4

Снимка Facebook профил на Соломон Паси

Едно председателство в рамките на семейството на ЕС е нещо като семеен оргазъм, заяви в "Шоуто на Слави" бившият външен министър Соломон Паси.

Много сериозно ще ви обясня: това е оргазъм в рамките на семейството. Председателството има предсказуема периодичност - в нашия случай то е 14 години. Има и предсказуема продължителност - 6 месеца, този проект, този акт продължава 6 месеца. Освен това, носи едно голямо национално удовлетворение, което е неразбираемо за съседите, каза Паси.

Всъщност това е една възможност държавата да се изяви. Ако ти искаш да оплодиш ЕС със своята национална генетика, със своите идеи, да дадеш своите плодове, ами горе-долу това е най-естественият начин. И освен това - в края на този процес - ти, като държава, си изключително изтощен, но въпреки това гледаш с интерес към следващото председателство, уточни бившият външен министър.

В момента България е нещо като Папата на ЕС. За шест месеца. И това е един инструмент, който ние може да използваме добре, добави той.

Правителството си е поставило две важни цели: членство в еврозоната и членство в Шенген. Председателството е много добър инструмент, каза още Соломон Паси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9009

4

Ivan Mitev

04.01 2018 в 13:59

Заради липсата на защита срещу вредното влияние от еврото, при българското председателство на Съвета на Европейския съюз е с нарастващи щети.
Спасението на Европейския съюз е възможно със защита срещу вредното влияние от еврото.

6947

3

theprofet

04.01 2018 в 09:06

...клоун, който да ни дава посока.
Явно са се приготвили да крадат като за световно и разчитат на шума около "великото" председателство.

6947

2

theprofet

04.01 2018 в 09:05

Хайде десето пусна поредния

23293

1

Стефан

04.01 2018 в 01:39

Тоя напредва все повече, и вече става интелектуален гигант!:)) Бе кво гигант, напрао геганд!
Ама верно е-сето ни дръпна напред. През 90-те нали сиромашия - разтуриха и лудниците. Имаше душевно болни хорица - живееха в кашони от телевизори по входове и под балкони. Сега процъфтяхме, и те вече могат да се събират на групички вътре в истински телевизори. Ашколсун!

 
X

Да помогнем на украинските деца!