Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Лиляна Павлова: Българското председателство няма да поставя въпроса със санкциите срещу Русия

OFFNews 02 януари 2018 в 09:59 9453 2

Лиляна Павлова

България няма да повдига темата за отпадане на евросанкциите срещу Русия по време на председателството си на ЕС, коментира министър Лиляна Павлова в студиото на БНТ тази сутрин. Думите ѝ са по повод нейно интервю пред руската агенция ТАСС, в което бе цитирана да казва, че България смята за необходимо включването в дневния ред на предстоящите дебати в Европейския съюз на въпроса за санкциите срещу Русия като един от приоритетните.

Пред БНТ Павлова коментира, че е учудена от интерпретацията на руската агенция. Материалът излязъл след среща на министъра с чуждестранни журналисти през ноември 2017 г. Тогава, в отговор на въпрос, тя пояснила, че по време на българското председателство отговарящата за евросанкциите срещу Москва група ще продължи работата си, а лидерите на ЕС ще вземат решение до 30 юли.

Павлова добави, че по време на председателството ни се очакват сериозни, тежки дебати по мигрантската тема - укрепването на мерките за прием на мигранти, релокацията и реадмисията им (връщането) в страните на произход.

Ще се работи и по енергийния пакет, а третият голям пакет е темата за Брекзит. Предстои през януари на Съвета на общи въпроси да се гласуват постигнатите решения по етап едно и да се даде мандат на главния преговарящ Мишел Барние да води преговорите по етап 2 от Брекзит, а той е най-важен, защото това са търговските отношения, каза министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews