Радев обвини Борисов, че се крие: Играе скечове, държи се като космонавт на първите космически кораби

OFFNews 24 септември 2020 в 13:15 8711 1

Премиерът Борисов се държи като космонавт на първите космически кораби. Това каза в Авиобаза Граф игнатиев президентът Румен Радев.

Той припомни времената, когато се е съобщавало как вече излетял космически кораб, тъй като е имало много неуспешни полети. Затова, по думите на Радев, Борисов първо трябва да се яви на работното си място и оттам да прави изявления, без да играе скечове.

Според президента няма никакво значение какво казва премиерът, защото неговата легитимност вече е загубена.

"Можем да строим бъдещето на държавата си справедливо и модерно само на основата на истината. Не виждам смисъл да ни тикат постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчета, корупция, записи и т.н.", добави Радев.

По думите му два месеца и повече премиерът не дава отговор на повдигнатите въпроси за шкафчета и записи.

"Защитата на националната сигурност е абсолютен приоритет и тук не трябва да има никакъв компромис. Така че се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и необходими доказателства, за да бъдат минимализирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива", заяви държавният глава в коментар по новия скандал с двамата изгонени руски шпиони.

Според Радев е необходима ясна информация в какво се състои този шпионски скандал.

"Трябва да има и ясен отговор на публикациите в „Шпигел”, където има сериозно обвинение, че държавното управление на България се поставя в услуга на чужда държава. Трябва да подхождаме с ясни безкомпромисни критерии към всичко, което уронва национална сигурност", каза още президентът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

24.09 2020 в 15:28

А на кой му дреме какво казва плешивото ушато чичлеме, съединител :-). Тоя съвсем загуби свръзка с деиствителността от страх, че не можа да изпълни порълмата на Чери и сега ще има последици.