Премиерът: Радев не може да прехвърля отговорността за Македония с реплики отстрани

Ружа Райчева 22 юни 2022 в 19:11 1941 2

Кирил Петков

Снимка gov.bg

Кирил Петков

Не може Румен Радев да се упражнява по реторика в последните няколко дни, а да не иска да свика КСНС - единствения формат, където имаш опозиция, коалиция, служби на едно място. Това е отговорното решение на един президент, а той само хвърля реплики отстрани и се опитва да прехвърля отговорността.

Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента преди гласуването на вота на недоверие към правителството. Преди два дни президентът Румен Радев промени мнението си и внезапно заяви, че решението за вдигане на ветото за Северна Македония трябва да мине през Министерски съвет и после парламентът да го одобри.

Кирил Петков коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви, че партията му ще подкрепи падането на ветото за Македония, ако бъде внесено веднага.

"Г-н Борисов излезе и се тупа по гърдите, че това е отговорното решение, а в следващия момент блокира комисията в парламента. Значи първо прави уговорки, а после блокира органа, който трябва да работи с външно министерство", каза премиерът. 

Петков обяви, че утре в 15 часа пак ще има опит за заседание на външна комисия, където да се обсъди т.нар. френско предложение. По думите му никой не може през схватки да го накара да прескочи обещанието си към българския народ. 

"Харесва ми много, че във френското предложение пише, че македонската конституция трябва да се промени преди започването на преговорите. Има протокол по следване на исканията на България и ясен мониторинг на езика на омразата в Северна Македония", заяви Петков. 

"Продължаваме промяната" ще свикат Изпълнителния съвет на партията. "За разлика от другите партии, не сме партия, в която лидерът пуска един СМС и всички почват да пляскат. Утре във външна комисия ще питаме важните въпроси и накрая ще вземем отговорно национално решение", каза още премиерът Кирил Петков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

2

ваксиниран

22.06 2022 в 20:56

Успяваме да накараме още едно поколение в Македония да ни мрази с основание. Нещастници и родоотстъпници сте, троляка.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки