Нинова: Колапсът в здравеопазването се превръща в заплаха за националната сигурност

OFFNews 17 октомври 2019 в 17:14 2246 0

Колапсът в здравеопазването се превръща в заплаха на национална сигурност, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с жители на община Девин.

„Голямата грижа на БСП и на национално ниво, и в Девин е здравеопазването. Общинските болници в цялата страна са в пълен колапс, затова екипът на Здравко Иванов се е ангажирал да работи за подобряване на условията в болницата и обучението на персонала”, каза Нинова. Тя добави, че дълг на политиците е в такива отдалечени и планински райони да се въведат „защитени болници”.

„Преди няколко дни имах спор с министъра на здравеопазването заради лъжата, че се увеличават заплатите на медицинските сестри. Преброих в изказването му поне 9 пъти думите оборот и печалба, но нито веднъж не чух здраве. За управляващите здравеопазването е оборот и печалба и докато болниците са търговски дружества, ще бъде така", категорична бе Корнелия Нинова. Тя допълни, че и в Девин медицинските сестри бяха излъгани. „Никъде няма увеличение на заплатите. Не спирайте натиска”, призова лидерът на БСП.

Корнелия Нинова заяви още, че природните ресурси на Девин трябва да се използват от общината и приходите от води, пещери и природни богатства да остават при хората. „Общинските земи и пасища трябва да се дават на местни хора, защото община Девин има потенциал за развитие на земеделието и животновъдството. Горите са голямо богатство за Девин- затова ги пазете, спрете незаконната сеч”, призова председателят на БСП.

„Кандидатът ни за кмет на община Девин Здравко Иванов е умен, честен, професионално подготвен човек и е отдаден на това- да работи за добруването на родното си място. Листата ни за общински съветници съчетава младост и опит, разум и професионализъм и те заслужават вашата пълна подкрепа”, каза още Нинова. Тя добави, че Девин е община с големи възможности, които вместо да се развиват, се убиват. Големият потенциал на общината са природата и нейните хора. „Здравко и екипът му ще работят да задържат хората в Девин чрез безплатни детски градини, помощ за млади работещи семейства, стипендии за студенти по медицина, които след това да се върнат тук и да работят в болницата, помощ  за възрастните и по-добри социални услуги”, коментира лидерът на левицата.

„Ще подкрепяме Девинската болница и ще я развиваме, вместо да закриваме отделения, ще отворим нови, за да имат хората достъп до качествено здравеопазване”, каза Здравко Иванов. "Във всяко едно населено място в община Девин, което посетихме, усетихме духа на промяната. Затова съм сигурен, че на 27-и ще се поздравим с победа”, заяви кандидатът за кмет на община Девин Здравко Иванов. Той обясни пред своите съграждани, че един от неговите основни приоритети е отварянето на общинската администрация към хората. "Само така ще можем да върнем доверието на хората в местната власт”, каза още Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!