КОД иска нова Конституция да премахне ВНС и служебното правителство

OFFNews 16 август 2020 в 12:05 9515 7

Сегашната Конституция открадна държавата от гражданите. Новата Конституция трябва да я върне на българите. От нея трябва да бъдат изхвърлени всички капани за демокрацията, които комунисти и служители на Държавна сигурност (ДС) заложиха през 1990г.

Това се казва в позиция на партия КОД с лидер Петър Москов. От КОД настояват новата Конституция: Да въвежда задължителна пълна лустрация за всички висши номенклатурни кадри на БКП, както и за техните наследници и свързани с тях лица. Да наложи ограничения за участие в обществения и стопанския живот в страната на лица, ръководили, участвали и подпомагали дейността на комунистическия режим и репресивните му органи; Да премахне институцията Велико народно събрание, като архаична и възпрепятстваща ефективното управление; Да премахне служебното правителство като функция на еднолично и безконтролно управление на страната в период на политическа криза и при провеждането на парламентарни избори; Да извади прокуратурата от съдебната власт и да създаде ефективни механизми за контрол на законосъобразността и ефективността на действията ѝ;  Да въведе изискване за достигне на определена степен на образование като предпоставка за упражняване на гражданите на правото им на избор на държавни и местни органи и участие в допитвания до народа.

В позицията на КОД се казва още: 

Новата Конституция трябва да премахне всички изкуствени противоречия между институциите, които са заложени, за да блокират работата им и да създават постоянни скандали и напрежение, зад които да процъфтяват беззаконието и задкулисието. овата Конституция трябва да премахне всички свещени крави на криминалния преход и корупцията, които вместо демокрация създадоха мафия. Новата Конституция трябва да премахне всички механизми за фалшифициране на волята на избирателите и да върне правата и достойнството на българските граждани.

Новата Конституция трябва да върне силата на закона и справедливостта и да гарантира, че служителите на закона няма да се превръщат в негови господари както е сега.

Новата Конституция трябва да е на гражданите, да е гъвкава и модерна, и да може лесно да се променя и адаптира към волята и интересите на развиващото се общество.
Единствената причина да се приема нова Конституция е да се премахнат всички заложени дефекти в сегашната, които превърнаха държавата в мафия. Не трябва да допускаме 30 години по-късно с нова/стара Конституция мафията да ни открадне държавата и за следващите 30 години. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5784

7

Бабатунде

17.08 2020 в 08:35

абе колко партии има в България ???

6589

6

stanimir_13

16.08 2020 в 16:28

За по-гъвкаво и оперативно, да няма конституция. К'вот каже Премиера, туй да става.

606

4

order

16.08 2020 в 13:57

Соприте му дрогата на това недоразумение....

6145

3

kokoten

16.08 2020 в 12:48

Смрадлива,и наркотизирана мутраджийска подлога....откъде изпълзяват тия мръсници....

10372

2

elbarbudo

16.08 2020 в 12:24

пепи белото па се е нашмъркал и плещи тъпотии.

3232

1

tarabata

16.08 2020 в 12:19

Що не си гледаш докторлъка, а се занимаваш с неща от които нищо не разбираш? И хайде всяко куцо и сакато на копанята на тиквата да спрат да ни балалайкат с простотии!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!