Караянчева за опозицията: Учила съм съпротивление на материалите и ги знам тези неща

На фалшивите новини им казват "бабикянки", твърди председателят на парламента

OFFNews 26 февруари 2021 в 22:38 11986 2

Снимка facebook.com/karayanchevacveta

Не съм съгласна, че духът на парламента се определя само от управляващото мнозинство. Ако имаш силна опозиция, която да задава темите на деня, която да задава дебата, ще имаш отсреща и отговор, който ще бъде много по-сериозен, много по-мотивиран. Повярвайте ми, учила съм съпротивление на материалите и ги знам тези неща, заяви пред БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева.

Ние не работим, за да е добре опозицията, а за да е добре българският народ, коментира тя.

Когато човек стане политик, той е готов да го съдят по всякакви въпроси, включително и по фалшивите новини, които се разпространяват в социалните мрежи. Народното творчество измисли, видях наскоро във Фейсбук, че на тях им казват "бабикянки", каза още Караянчева.

По думите й "реденето на листите не е лек процес" и ГЕРБ имат много сериозна традиция в това.

Имаме първо номинации, след това решения на областните съвети, решения на изпълнителната комисия - все пак това са процеси, обсъждат се. Трябва в парламента да влязат хора от различни професионални сфери. Ще има и министри, и успели депутати, имаме много успели министри, разчитаме на познати лица и на нови лица, каза Караянчева.

Тя е категорична, че всяко свързване на ваксинацията с изборите е несериозно.

Много важно е българските граждани да се ваксинират. Всички ваксини, които са налични, трябва да бъдат употребени. Проблемът със забавените доставки не е само в България, проблем е на ЕС и в цял свят, каза председателят на Народното събрание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

2

Любомир Димитров

27.02 2021 в 00:19

Олеле-мале, изучила била съпромата ?
Какво ли иска да ни каже с това, а ?
Че знае как да се съпротивлява на "лошия матрял", според нейния началник, който много, ама много я "уважава". Чак почетно звание и извоюва - ПКП ( да не се объркате - не е първа красавица на партията)