Ива Митева: Няма да има извънредно заседание на НС утре, проспаха си шансовете

Йорданка Веселинова 13 септември 2021 в 14:42 6107 3

Няма да има извънредно заседание на парламента утре. Не познават правилника, а отправят упреци. 

Това заяви председателят на НС Ива Митева по повод обвиненията към нея преди днешното извънредно заседание на парламентарната правна комисия, която прави шести опит за закриването на специализираните съд и прокуратура.

Митева отговори на критиките, че е нарушила Конституцията с решението си да не свика извънрено заседание на НС днес, както поискаха с 58 подписа ДБ, ИБГНИ и част от ИТН.

И това проспаха, заяви тя. 

"Вчера Мая Манолова си позволи да каже, че съм нарушила конституцията (...), но както основният закон, така и приетият от нас правилник на НС, дават ясни указания какво да се прави. Конституцията дава само субектите, които могат да искат извънредни заседания", заяви тя и допълни, че "ако ние сами не можем да си спазваме регламентите и правилниците, кой ще го прави". Митева иронично предложи всички заложени правилници да отпаднат. 

Председателят на НС разкритикува още и твърденията на Христо Иванов, от чието изказване тя била "изумена". 

"Да спре да импровизира, да прочете правилника", каза тя за Стоян Мирчев от БСП. 

"Румен Петков също се е упражнявал по темата, като неговата партия АБВ от 2017 г. незаконно използва имоти, заяви още Митева. По думите ѝ "не е сериозно" да се иска прокарването на три законопроекта в последния момент.

Според нея това от "раздробено" Народно събрание не може да се очаква да свърши много работа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

13.09 2021 в 18:25

Това е особен идиотизъм,да говориш за проспиване на шансове,след като два пъти народа ти тика властта в ръцете,очаква от теб да свършиш поне някаква работа,а ти се занимаваш главно със себе си,и най-вече да доказваш,незнайно на кого, колко си велик и неразбран...Иронията е,че същите боклуци ще влязат и в следващия Парламент,избрани от тумби чалгаджии,за които ума и разума са напълно непонятни качества....а тази персона е напълно безполезна за обществото,и не само....и те така....

14469

2

случайно прочетох

13.09 2021 в 17:33

Да не е в критическата?Малко ѝ е рано, ама знае ли човек?

6500

1

petio01

13.09 2021 в 17:10

Не би трябвало да казва "проспаха си шансовете", а "проспахме си шансовете", ако ИТН са наистина протестна партия анти-Борисов и анти-Гешев.
 
X

Да помогнем на украинските деца!