Демократична България: Кметът на Пловдив да си готви оставката

OFFNews 08 октомври 2020 в 14:27 5316 3

Снимка Архив

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. 

Повод за това е, че кметът изключи общинските съветници от обединението от обсъжданията за бюджета на Пловдив, а вчера директно обяви, че причината е участието им в протестите и ги нарече “мишоци”.

“Искам да кажа на кмета на Пловдив да си готви оставката и да вземе да се извини на гражданите на Пловдив и на моите колеги тук”, заяви Христо Иванов.

Той говори пред медиите заедно със съветниците от “Демократична България – Обединение” Веселина Александрова (Да, България), Йордан Иванов (ДСБ) и Добромира Костова (Зелено движение).

Христо Иванов посочи, че общинарите от “Демократична България” явно не създават комфорт на местната власт, но това е част от работата им. Изтъкна и че те представляват гражданите на Пловдив, които са гласували за тях, а гражданите решават на избори дали работата им в Общинския съвет е градивна.

“Г-н Зико е хубаво да научи А и Б на демокрацията. Защото той не е тук, за да тропа по масата и да се упражнява като някакъв средноазиатски дерибей. Той е тук, за да работи за гражданите на Пловдив, които му плащат заплатата”, заяви Христо Иванов. “Имаме една новина за ГЕРБ и за Здравко Димитров: Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи”, каза още той. 

Христо Иванов посети и пловдивското село Труд, чиито жители от години протестират заради замърсявания на въздуха. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

3

Biser

09.10 2020 в 14:48

Нали беше кмета на Нова Загора, сега и този на Пловдив ли? Утре ще поиска на кметовете на Ню Йорк и Москва, примерно.

4015

2

No matter what

09.10 2020 в 12:56

Вече не мога да преброя чии оставки търси Иванов... и не мога да разбера за чия позиция се точи най-много. Ама няма да го бъде и пак ще стои извън парламента!

1894

1

Sashkavas

08.10 2020 в 16:27

Тоя пък клоун кой го слуша ? Провален като личност, професионалист и като човек, пуделчето на Прокопи ръси мозък и съветва други с цел да докара някое левче от господарите си и да го почешат зад вратлето. Жалака човекоподна картинка
 
X

Да помогнем на украинските деца!