ДБ със сигурност ще издигне кандидат за президент

OFFNews 24 септември 2021 в 07:55 4530 2

Снимка ДБ

"Демократична България" ще издигне кандидат-президентска двойка. Имаме нужда от време, обсъждат се кандидатури. 

Това заяви Цецка Бачкова от Демократична България по БНТ. През уикенда ДСБ ще има политически форум, на който основният въпрос ще е кандидатът за президент, обясни тя и отказа да коментира имена. Д-р Симидчиев може да бъде прекрасен кандидат за президент, но наистина не сме взели решение и не е честно към хората да се съобщават имена, каза в отговор на въпрос тя. 

Макар и всички да са закъснели, дори най-голямата политическа партия все още не е излъчила кандидат, подчерта Бачкова. 

Кирил Петков и Асен Василев е нормално да подкрепят кандидатурата на президента Румен Радев за втори мандат, както той им се е доверил да са министри в служебното правителство, така и те му се доверяват, обясни Бачкова. 

Разбирам ентусиазма, когато си нов в политиката, ние тази грешка сме я правили много пъти, така че не можем да ограничим избора на тези хора, които са решили да влязат в политиката. Смятам обаче, че беше изпусната възможност да бъде излъчено мнозинство", коментира Бачкова отказа на "Продължаваме промяната" за явяване на вота с общи листи.

"От наша страна имаше подадена ръка, тъй като все пак българските граждани очакват някаква сигурност, че може да се създаде редовно правителство, защото иначе може да излъчваме парламенти безкрай", допълни тя. 

Не мога да кажа дали "Продължаваме промяната" се обгражда с почтени хора, но почтеността се доказва с времето. Предстои да видим програмата им, нашата е ясна от много време, сега я дооправяме, каза още Бачкова, като коментира бъдещото споразумение с ПП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1900

2

dormycum

24.09 2021 в 11:26

Какви хитряги-ДБ и тия двамата и айде първа политическа сила,а ДБ ще бъде водеща като партия с по-голям опит-хитро....не ни е напуснала помиярщината...Чалгаря се осира и даже не разбира какво се случва с него...останалите се карат за кокала,а Мутрата предвидливо изчаква....и никаква мисъл за народеца,а той е тъп и можеш да го лъжеш както си искаш,всъщност по-умната част от хората не гласуват(то ѝ няма за кого)а 20-30 % идиоти избират едни мошеници ,които после им стъжват живота...съдба българска....
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки