Борисов за Скрипал: В такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед

OFFNews 22 март 2018 в 17:55 8999 14

Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел случая с отровения във Великобритания бивш руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му, за което Лондон обвини Русия. 

Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед. От една страна е много плоско, видно, брутално, насочващо, заяви Борисов, цитиран от БТА. 

В един момент някой казва, че това бил интересът на президента на Русия Владимир Путин да повиши избирателната активност. Не мисля, че имаше човек на света, който да се съмнява, че Путин ще спечели изборите. Ако е вярно, че той може да повлияе на изборите в САЩ, за него би било детска игра да го направи за своите избори, продължи Борисов.

По думите му със случая трябва да се заеме цялата разузнавателна общност. 

"Фактът, че имаш терористичен акт и хора в предсмъртно състояние, надали ще оживеят, и то с нервнопаралитичен газ, забранен отдавна с конвенции. Който го е направил - дали е Русия, терористична организация, ще каже разследването. Безспорен факт е, че трябва на всяка цена извършителите и преди всичко поръчителите да бъдат разкрити", подчерта Борисов. 

"Щом могат в ресторант във Великобритания да пуснат боен отровен газ пред стотици хора, могат да го пуснат и в Брюксел. Само преди две години тук имаше терористични актове. Ако е с боен газ, това е чудовищно престъпление. С оръжие, което всички сме отрекли и забранили, във Великобритания, а не в по-малка държава, с по-слаби служби. Това престъпление трябва да бъде в прожектора на цялата световна демократична общественост. Това може да бъде пуснато в метро, във вентилационни инсталации, може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали и стадиони", коментира още премиерът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

14

aviatora

23.03 2018 в 11:05

"Обикновено в такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед"'. От любимия роман на Б.Б.

10571

13

Hissarion

23.03 2018 в 10:09

Е сега го низвергнаха всите писарушки на Прокопиев Първи, Тирбушон 3, Сашо 11, фактор 17 и тем подобни. Позволил си е да се изрази съмнение в новата мантра - значи за тях е агент на Путин, на КГБ, на Охранка и на Иван Грозни. А Боко просто усеща, че от юг започва да пари, демократичният Запад бързо забравя неудобните си вчерашни съюзници и е добре да не носиш всичките си яйца в една кошница.

23293

12

Стефан

23.03 2018 в 00:44

"... Френци, немци, англичани
бият се с аероплани.
По въпроса актуален -
аз съм неутрален ..."
Аспарух Лешников, 1940 г.
Българският селски здрав разум е хубаво нещо. Хич да не е - 13 века вече ни опазва от тия варвари.

20699

11

Новак

23.03 2018 в 00:01

Даже и Боко се усети, че в истерията на баба Мей нещо не се връзва. Не че и те не си го знаят, но им е по-удобно да държат племето в страх от голямата мечка.
То от самото начало е ясно, че всичко е съшито с бели конци. Колкото и да е чудно, точно Боко се явява носител на някакъв разум в истерясалата и комплексирана Европа.

23293

10

Стефан

22.03 2018 в 20:18

Ми, щом иска - да ги засекрети. Само някой да и каже, че Путин със сигурност знае оня случай, когато Чапаев играл покер с англичани. Пет раздавания го обирали, и все не си показвали картите. Той поискал да ги види, те ужасено се възмутили: "Джентълмените играят само на честна дума!".
И тогава на Чапай като му тръгнала една картааа ...

25665

7

Victimized

22.03 2018 в 19:42

Баце знае две и двеста, и наистина се опитва да е дипломатичен до колкото му е възможно естествено.
Обаче партията му не е вече неговата, него го държат там като заложник, половината му министри назначени от "посолството", Плевню беше така, ТрайчУ беше така, Перуката беше така.
А на Цвъки постоянните пътувания до САЩ на разни ченгесарски конференции не остават незабелязани, той е организатор на изборите, той гласи листите, ясно е че Бойко е лице на партията, понеже онзи грозния знае, че за него никога никой не би гласувал.
Не мога да преброя колко пъти, Бойко е на едно мнение, а парламентарната му група прави точно обратното.