Москва: Отравянето на Скрипал е или атентат, или постановка на Великобритания

OFFNews 21 март 2018 в 15:12 4504 0

Отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал е или атентат, или постановка на Великобритания. Трети вариант е невъзможен. Това заяви директора на Департамента по въпросите за неразпространение и контрол на въоръжението към руското външно министерство Владимир Ермаков. 

"Логиката подсказва единствено два възможни варианта - или британските власти не са способни да осигурят защита от терористичен акт на своя територия, или те сами, пряко или косвено, уточнявам не обвинявам никого, са режисирали нападението над Скрипал", каза той, цитиран от РИА Новости. 

Ермаков нарече случая "долнопробен трилър" и допълни, че той няма работа в реалната политика и международните отношения. 

"От британските ни колеги се чу версията, че в случая е използвани бойни отровни вещества. Веднага възниква въпросът тези британски глашатаи знаят ли какво е това бойно отровно вещество? Всеки уважаващ себе си експерт ще ви каже, че при използването на такива вещества неминуемо води до множество жертви на мястото на използването му. Според представените от Лондон сюжети се вижда, че ситуацията в Солсбъри е съвсем друга", продължи Ермаков. 

Той подчерта, че Великобритания се страхува от обективно разследване на случая с отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, каза началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита Игор Кирилов. 

"Явно Великобритания се страхува да проведе обективно професионално разследване с привличане към разследването на експерти", коментира той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови