Бисериte от 11-ото Национално събрание на ДСБ

Елица Мартинова Последна промяна на 23 юни 2013 в 13:39 7408 25

ДСБ
ДСБ

Събитието на 23 юни безспорно бе 11-ото Национално събрание на ДСБ, на което тъмносините избират ново ръководство. Това се наложи, след като на 13 май Иван Костов заяви, че се оттегля от лидерския пост заради неуспеха на ДСБ на изборите. Експремирът номинира за мястото си Радан Кънев и тази кандидатура предизвика остра реакция сред някои от делегатите. Разгорещеният дебат по темата роди редица бисери:

"Може да сме съкровища, но ако сме заровени, никой няма да го разбере".

"Моята партия не е партията на "The Hobbit". Ако той ви води, ще ви заведе само в блатото на птеродактилите" - Любомир Вучков по адрес на Радан Кънев.

"БСП трябва да падне, Картаген трябва да бъде разрушен. Напоследък чувам, че протестиращите били красиви и толерантни. Да, красиви са, но преди всичко са гневни. Това не е юлски фест "София рисува демокрацията", това е гневен протест" - проф. Калин Янакиев за протестите и кабинета "Орешарски".

"Ако трябва да цитирам Яворов в политиката, то ще бъде със следното: Дий, воле, дий. И волът си ти, Иване, братко. Имаш още много да ореш по политическите ниви" - Светослав Малинов.

"Днес има много щастливи дни за ДСБ. На улицата излязоха много млади, красиви и интелигентни хора - това си е ДСБ-арската същност" - Веселин Методиев за протестите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.06 2013 в 13:27

все пак е добре да погледнете изборните резултати на Костов, 1997г.-2220000гласа или 52%,2013 г.-100000гласа или 3%.колкото до Филип Димитров според мен той е най достойния политик на прехода.

24.06 2013 в 11:07

Никога не съм обичал Костов, но може би болшинството от хората в страната, а оттам и пишещите по форумите са жертви на вкоренени клишета и първосигнални чувства на омраза, обич и пр. Комунист - следователно лош. Костов - много лош и т.н. Сигурен съм, че хората, които изслушаха прочетеното от него на събирането се броят на пръстите на едната ръка, ако не са и още по-малко. Въпреки, че си прочете текста сякаш е писан от някой друг със запъване и прескачане той каза много верни неща, а направения от него анализ на места можеше да бъде чест за всеки съвременен политолог. Например в частта, в която казва, че болшинството от населението в страната очевидно не желае реално промяна на статуквото по една или друга причина. Цитирам по памет. Дори и състоятелните хора, които имат тежест в обществото реално не работят в посока на развитие на страната и т. н. Като човек с доста леви убеждения съм противник на Костов, но неговия анализ предизвиква уважение. Огромна е разликата между научен работник и пожарникар ако правилно ме разбирате. Уви никой не си даде труда да чуе какво ТОЧНО казва Костов. По тази причина никога няма да има напредък в развитието в Европейска посока на този територия.

24.06 2013 в 10:40

Не съм от ДСБ, но имах повод да се запозная с Радан Кънев. Интелигентен и внимателен, прави добро впечатление и определено може да се справи със задачата на обединител - нещо, което Костов никога не е можел.

24.06 2013 в 05:05

Костов може и знае как държавата да излезе от блатото, но явно не знае как се печелят избори. С оплюване на избирателите не става

23.06 2013 в 23:58

Знам, че идея си нямате все още, но зомбита са тези, които още им липсва ТКЗС и ходенето на море всяка година. Както и тези изключително стратегически държавни предприятия : >
Тъпото е, че освен техните деца, плащат и децата на незомбираните.
Към костовистите: Оставете патоса. Паметниците ще ги градиме за жертви и будители след време.
Към антикостовисти и махленски умници: Моля Ви! Емигрирайте в Русия, Китай и Куба. Наистина ще ви се зарадват повече : >

23.06 2013 в 23:39

Охх, добре, че ми каза! Тази светая светих, този лъч свобода, тази искрица честност без която всички ние до един сме изгубени!

23.06 2013 в 23:33

Ако съм имал някакви съмнения относно ДСБ, те вече оконателно се отмиха след толкова интелигентните и незаяждащи се коментари на феновете му. Но какво ли съм очаквал от хора празнещи се пред образа на костов, които може горде да се запише в книгата на хора съсипали България.

"Събитието на 23 юни безспорно бе 11-ото Национално събрание на ДСБ, на което тъмносините избират ново ръководство. "
Е, да бе... Представяш ли си... Този ден няма как да не ми остане с избирането на никому незназнаиния Радан Кънев - поредният месия в българската политика. Що за овце има по тея земи?!

23.06 2013 в 23:19

Защо така, другари? Килограми, левове, "Атака'"... Кой не скача е червен, нали?
Хвала, щом за Вас събитието на деня е това! То е семейно по мащаб и несъществено по значение. Не е събитие, а случка. От часто-правен интерес. Основният въпрос е от какво ще смучат пари стотина души и докога. Останалото не е за Вашата уста лъжица, ако и да сте за подвизи готови. Тоя кораб отплува отдавна. Да Ви е честита новата триада - Иван, Радан и духът, на който му светиха маслото!

23.06 2013 в 23:06

Безсмислено е да защитавам Костов, особено пред промитите ви мозъци. Години наред "умници", прочели непрочели и една книга говорят глупости. Всеки нормален човек при днешните възможности на прежата би проверил колко е верно това, в което го обвиняват. Но не, защо да си правите труда, то мисленето не е за всеки и е къде къде по-трудно от плюенето. Продължавайте така, че иначе ще хванете мускулна треска.
И все пак един от хората, на които вярвам е Костов. Другият е Филип Димитров.

23.06 2013 в 19:58

Това е единствената партия на която може да се разчита, че ще свърши нещо полезно за работодателя си (българския избирател).