Командващият на Сухопътните войски на САЩ в Европа на еднодневно посещение у нас

OFFNews 06 август 2022 в 13:32 2769 5

Ген. Дарил Уилямс

Снимка U.S. federal government

Ген. Дарил Уилямс

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов се е срещнал с командващия на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал Дарил Уилямс, който е на еднодневно работно посещение у нас днес, съобщавапресцентърът на Министерството на отбраната.

По време на срещата е било обсъдено развитието в сухопътния домейн по отношение на възпирането и отбраната на Източния фланг на НАТО, се казва в съобщението.

Адмирал Ефтимов и генерал Уилямс разгледаха трансформацията на бойната група, разположена на българска територия, в съответствие с взетите решения на Срещата на върха на НАТО в Мадрид. Обсъдени бяха темпото на провежданите учения и тренировки, както и възможностите за повишаването на нивото на оперативна съвместимост в многонационален формат. Адмирал Ефтимов отбеляза доброто взаимодействие на ротата „Страйкър“ с подразделенията от българските Сухопътни войски в рамките на съвместната подготовка, съобщава МО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7325

5

Отклонявате темата, ама ви разбирам, няма го отговора на въпрос в опорките, ще си загубите работата като тролове на щат.

-240

3

редовно четящ

06.08 2022 в 17:46

Точно така, ние сме в НАТО. Който иска руzия - да върви там!

3714

2

GB

06.08 2022 в 14:53

Тези войски не са чужди, а наши, натовски. Терминът е "съюзнически".

Ние сме член на алианса НАТО. Тоест, ние сме НАТО.

-7325

1

просто Киро нали каза, че няма да се разполагат чужди войски тук, а ще има една рота от български войски. Абе като се замисля, има ли нещо в тяхното управление за което не излъгаха?!? Хммм.
 
X

Да помогнем на украинските деца!