КФН глоби "Капитал" със 160 000 лева

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2015 в 17:27 4787 6

Комисията за финансов надзор глоби издателя на "Капитал" и "Дневник" "Икономедиа" и представляващите компанията с общо 160 000 лева заради "пазарна манипулация", пише "Капитал".

Глобата за "Икономедиа" е 150 000 лева и е заради публикации в "Капитал". На представляващите компанията са наложени две санкции от по 5000 лева заради отказ от разкриване на източници на информация.

50 000 лева е глобата за статия на "Капитал Дейли" по повод дивидента за 2013 г., който ще се разпредели на предстоящо общо събрание на "Софарма". 100 000 лева глоба пък е наложена за стията "Паниката е по-голяма от проблема". КФН е открила и преписка по публикацията на "Капитал" "На косъм от изкуствена катастрофа" и настоява да узнае източниците на информацията.

Наказателните постановления са издадени в последните работни дни на 2014 г. и първите на 2015 г.

Те ще бъдат обжалвани, категорични са от "Икономедиа".

Впечатляващо високият размер на санкциите се свързва с продължаващия от години конфликт между председателя на КФН Стоян Мавродиев и съоснователя на "Икономедиа" Иво Прокопиев заради публикации, свързани с участието на дружество на Мавродиев в регистрация на фирма на Евелин Банев - Брендо.

Според "Икономедиа" целта на "безпрецедентния" размер на санкциите "цели да я уязви финансово и да доведе до автоцензура в статиите, свързани с финансовата система".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2015 в 14:54

И Капитал не са светци, но другаря Мавродиев е доста по изцапан от тях.

15.01 2015 в 11:59

Направо да ги закриват. И КФН и Капитал. А и държавата.

Прокопиев и медиите му са част от мафията. КФН е част от мафията. Презито ни е част от мафията. ББ е част от мафията. ЦЦ е част от мафията. Успешният 33-годишен момък е самата мафия. Станишко е част от мафията. Гоце е част от мафията. ДПС - сите са част от мафията. Волен и другите патриотични креатури са част от мафията. Кунева е майката на мафията.

Нормалните хора избягаха. Ние трябва да ги последваме. Или ще станем част от мафията.

14.01 2015 в 21:19

Колкото и да ги глобят , все им е малко.Икономедия не е група вестници , а група долнопробни парцали , собственост на изпеченият мошеник-олигарх Иво Сингапурски.От страниците на парцалите се лее откровена педерастия, а това да се представят всички гледни точки е тема табу , ако се отнася до Ирландкста пастирка и САЩ.В статията в Дневник по въпросната глоба се твърди , че това било цензура.В същият момент половината коментари отдолу са изтрити , а авторите са им с месечен бан.Трагикомедия , гротеска.Думите ми може да са силни , но Икономедия си ги заслужават на 100% и е мое право да имам мнение и да го изказвам , дори ако това обижда по някакъв начин Прокопиев и Прокопиевци.Дано в Офф и днес са Шарли..

14.01 2015 в 18:36

не е тайна за никого че Мавродиев мрази в червата Прокопиев, защото неговите вестници и свързаните с него сайтове разкриха схема за пране на пари в която е вплетено иимето на Мавродиев. Свобода на словото ли? Кому е нужен тук калашнк. Уннищожи му бизнеса- това си е чисто и ненакозуемо убийство. Скъсай го от дела. това си е чисто отмъщение и с нищо не може да се докаже, че е лично.

14.01 2015 в 18:12

А КФН кой ще я глоби за източените от КТБ милиарди?

14.01 2015 в 17:42

КФН - най-силовата институция.