Държавата и 'Емко' се разбраха, служителите отмениха протестите

OFFNews 10 октомври 2017 в 18:05 4502 0

Държавата и военния завод се разбраха. "Емко" получава обратно всички договори с "Кинтекс", които им бяха отнети през лятото, стана ясно след среща между представители на оръжейната компания, икономическия министър Емил Караниколов и премиера Бойко Борисов. 

"Взе се най-правилното решение за нашата страна като цяло, което означава ние да запазим нашия имидж, на България, на външните пазари, да работим все така успешно, както сме работили досега и този еталон на сътрудничество между държавна и частна фирма да продължи да работи напред", обяви след преговорите собственикът на завода Емилиян Гебрев.

Той посочи, че сътрудничеството ще продължи и занапред, но може би е добре, че се е стигнало дотук, за да се изчистят съществуващите неясноти. 

Гебрев благодари на Борисов за намесата и отчете като грешка от тяхна страна, че не са се обърнали по-рано към него. 

Гебрев уточни, че планираният за утре протест няма да се състои. 

До протестите на служителите се стигна, след като договорите на "Емко" бяха дадени на ВМЗ-Сопот, защото лицензът за търговия на завода беше отнет.

В края на миналата седмица стана ясно, че държавата връща лиценза за търговия на „Емко”.

Вчера Борисов се срещна с работници, участващи в протеста, които настояха да се срещнат лично с него. Той поиска ръководството на предприятието да се срещне с министъра на икономиката, за да изчистят спорните въпроси около сключените от "Емко" договори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!