Проф. Дайнов: След опиянението на протестите, дойде махмурлука, ще мине

"Не би трябвало Борисов да спечели вота, но с още една история „Македония е наша“ – нямам представа“

OFFNews 21 декември 2020 в 08:34 10000 1

Ако президентът Румен Радев се изпокара с БСП, каквито сигнали има, може и да не спечели втори мандат. 

Това заяви политологът проф. Евгений Дайнов по бТВ. Той подчерта, че президентът е възприеман като естествен лидер на антиправителствените протести, но на практика недоволството е било без конкретен лидер. 

По думите му антиправителствените протести през лятото не са успели да постигнат основната си цел – оставка на правителството и на главния прокурор, но недоволството е преподредило политическата система и политическата карта на мисълта у нас, в Европа и в САЩ. В момента сме като при махмурлука - когато са опиянени, всички се обичат, когато дойде махмурлука, са сърдити. Ще мине махмурлука, коментира Дайнов факта, че подкрепящи протестите партии не искат да направят предизборна коалиция. 

Следващият парламент ще е шарен, може да се стигна и до политическа криза, смята Дайнов. 

„Но покрай тези кризи и македонската истерия, която развърта нашето любимо правителство, аз допускам всичко. Не би трябвало Бойко Борисов да може да спечели изборите. Но ако завъртят още една такава история от типа „Македония е наша“ – нямам представа“, каза още Дайнов.

Според него има резервен вариант за правителство и той е ГЕРБ на власт, но без Бойко Борисов като премиер.  

Той очаква, че партиите, които сега се борят за място в следващия парламент, по естествен път ще направят анти-ГЕРБ коалиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!