Моника Люински агитира американците да гласуват. Като лице на модна къща

OFFNews 28 февруари 2024 в 16:28 2900 1

Люински

Снимка Reformation

Моника Люински

Модната къща Reformation избра прочулата се с любовната си афера с бившия американски президент Бил Клинтън стажантка Моника Люински за лице на най-новата си кампания, с която призовава хората да гласуват на президентските избори в САЩ.

Кампанията "You've Got the Power" стартира в понеделник в партньорство с Vote.org, за да напомни на хората, че гласът им е важен, съобщава Би Би Си.

"Вотът е свързан с това да използваш гласа си, за да бъдеш чут, и е определящ аспект на демокрацията", е цитирана Люински на сайта на компанията. - Гласуването винаги е важно, но тази година залогът е особено голям, защото разочарованието и апатията на избирателите могат да окажат значително влияние върху избирателната активност."

Reformation се ангажира да дари 100% от приходите от продажбата на един артикул от колекцията си - кремав суитчър, украсен с поп арт лозунга "You've Got the Power" - на Vote.org, американска непартийна организация за избирателни права.

"Сама по себе си една дреха няма да помогне за създаването на една по-съвършена държава", се казва в съобщение за пресата. - Но да го облечете и да отидете до урните е адски добра отправна точка."

На сайта на Reformation е публикувана информация как да се регистрирате за гласуване.

"Това е много важна изборна година, а доверието в институциите е доста ниска. Ние разбираме това. Не искаме да бъдем поредната марка, която просто ви казва да гласувате, затова си партнираме с експертите от Vote.org", се казва в съобщението.

В интервю за Elle Люински обяснява, че е решила да работи с марката в отговор на нарастващото разочарование и апатия на избирателите преди президентските избори през ноември.

"Всички ние трябва да си напомняме, че не можем да позволим това да бъде бариера пред гласуването, че това е начинът, по който използваме гласа си. В това се крие нашата сила", казва тя пред списанието.

Списание Reformation е наело треньор, който да работи с Люински за фотосесията ѝ с фотографката Зоуи Гросман.

"Може да звучи банално, но смятам, че една жена може да се чувства по-силна, когато разбира ситуациите, в които има нужда от помощ, и я иска", казва Люински за решението си да стане модел.

И допълва, че 50-ият ѝ рожден ден е бил "истински подарък" за нея.

"Това беше година на приемане. Успях да приема толкова много неща за себе си, за живота си и за това къде се намирам, а това означава, че достигането на 50-годишния юбилей беше прекрасно", каза тя. - "Очаквам с нетърпение новото десетилетие и се надявам да бъда успешна, а за човек, който е преживял много травми, е страшно дори да говори за това."

Моника Люински е само на 22 г., когато влиза в романтична връзка с тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън, който е с 27 години по-възрастен от нея. Новините за връзката им не слизат от първите страници на американските медии през 1998 и 1999 г.: президентът първо отрича, а след това признава за "неподходящ интимен физически контакт" със стажантка в Белия дом.

През 2018 г. Люински заяви, че връзката им е представлявала "груба злоупотреба с власт" от страна на Клинтън, като отбеляза, че той е бил "най-могъщият човек на планетата... с достатъчно житейски опит, за да знае какво прави".

Откакто отново се появи през 2014 г., тя редовно се изказва публично срещу тормоза, като се нарича първата в историята жертва на онлайн тормоз. Тя работи като стратегически съветник на Bystander Revolution, организация за борба с тормоза, и е чест лектор по въпросите на борбата с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

1

Far Rider

08.03 2024 в 12:35

Случаят с Люински е показателен как работи американската държава. Клинтън лъжесвиделствува пред Върховния съд, че не е имал нищо с нея. После се оказа, че за него оралния секс не е секс. И в края на краищата той излезе сух от водата. Цялата помия в тази история беше излята върху Люински. Но, това е САЩ! Държавата на масонското и еврейското лобита. Респективно: демократическа и републиканска партия. Дори не си дават сметка колко е смешно. Излиза, че демократите не са републиканци, а републиканците не са демократи. Макар последното да е вярно.
 
X

Да помогнем на украинските деца!