Сексуални скандали и в рапа - Пъф Деди се закачал с оператора си

OFFNews 27 февруари 2024 в 16:33 1599 0

Пъф Деди

Снимка Getty images

Пъф Деди

Шон "Диди" Комбс, който стана известен като Пъф Деди, е обвинен в сексуално насилие от бивш служител в нов съдебен процес.

В понеделник Родни "Лил Род" Джоунс, бивш продуцент и видеооператор на 54-годишния музикален магнат, заведе дело във федерален съд в Ню Йорк, твърдейки, че в продължение на повече от година Комбс го е тормозил сексуално, дрогирал го е и го е заплашвал.

Джоунс претендира за обезщетение в размер на 30 милиона долара. Според съдебните документи, получени от People, Джоунс е продуцирал девет песни от последния албум на Комбс "Love" от септември 2022 г. до ноември 2023 г. Бившият служител заяява, че докато е работил по проекта, е живял с изпълнителя на "Bad Boy" в различни градове на САЩ, а също така е почивал с Комбс извън страната.

Джоунс твърди, че през това време е "станал свидетел, преживял и понесъл много неща, които далеч надхвърлят ролята му на продуцент на албума "Love"." Джоунс твърди, че поради ролята си на видеооператор е бил "задължен" да "снима постоянно" изпълнителя на "Last Night", пише Fakti.

"В резултат на това г-н Джоунс се е сдобил с хиляди часове филмов материал и аудиозаписи на г-н Комбс, неговия персонал и гостите му, участващи в сериозни незаконни дейности", се посочва в съдебния документ. "През цялото време, докато живееше с г-н Комбс, г-н Джоунс беше жертва на постоянни нежелани и неразрешени опипвания и докосвания на ануса му от страна на г-н Комбс", пише още в съдебния иск.

Бившият служител също така твърди, че в един момент е бил помолен да работи в банята на Комбс, а музикалният изпълнител "се разхождал гол и се къпал в прозрачна кабина", което накарало Джоунс да се чувства неудобно.

Джоунс твърди също така в иска си, че Комбс му е показал запис на американския диджей, звукозаписен продуцент и телевизионна личност Стиви Джей, който има анален контакт с мъж. Според ищеца, Комбс е знаел, че Джоунс "гледа и боготвори" Стиви Джей и е използвал записа като начин да го склони. "Това е нормална практика в музикалната индустрия, виж, дори Стиви Джей го прави", Комбс уж казал на тогавашния си служител.

Джоунс също така твърди, че в Деня на благодарността през 2022 г. братовчедката на тогавашната приятелка на Комбс, Юнг Маями, също го е нападнала сексуално "в присъствието на г-н Комбс и неговия персонал".

В допълнение към предполагаемата употреба на различни наркотици Джоунс твърди, че разполага с видеоматериал, на който се вижда как "г-н Комбс дава алкохолни напитки с примеси на непълнолетни и секс работнички в домовете си в Калифорния, Ню Йорк, Американските Вирджински острови и Флорида."

Адвокатът на ищеца заяви пред "People", че са получили отказ за преговори, затова са прибегнали до съда за разрешаването на деликатния спор. Отговорът на адвокатите на Пъф Деди В изявление за "People" Шон Холи, адвокатът на Комбс, пише: "Лил Род не е нищо повече от лъжец, който е подал иск за 30 милиона долара, безсрамно търсейки незаслужено заплащане. Безразсъдното му нахвърляне на имена на събития, които са чиста измислица и просто не са се случили, не е нищо повече от прозрачен опит да види името си в заглавията на таблоидите. Разполагаме с убедителни и неоспорими доказателства, че твърденията му са пълни лъжи. Опитите ни да споделим тези доказателства с адвоката на г-н Джоунс, Тайрон Блекбърн, бяха пренебрегнати, тъй като г-н Блекбърн отказва да отговори на обажданията ни. Ще разгледаме тези нелепи твърдения в съда и ще предприемем всички подходящи действия срещу тези, които ги отправят."

В последните месеци Пъф Деди бе обвинен няколко пъти в различни сексуални престъпления, като едно от последните бе за групово изнасилване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!