Втора проверка по ''случая Даная'', пращат резултатите в МВР

OFFNews 07 януари 2024 в 10:46 2969 1

МЗ

Снимка OFFNews

Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването започва втора проверка, която да установи фактите при лечението на починалата 15-годишна Даная, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Това се налагало заради "разпространени в публичното пространство съмнения, относно резултатите от проверката".

В понеделник Изпълнителна агенция "Медицински надзор" ( ИАМН) ще назначи повторна проверка, като съставът на екипа ще е различен от служителите извършили първата проверка, допълват от здравното министерство.

''Моля ви, без черни дрехи и погребални венци! Това не е краят'': 15-годишната Даная спаси двама с бъбречна недостатъчност

ИАМН ще изпрати цялата документация, констативните протоколи и докладите от първата проверка на Главна дирекция "Национална полиция", за да се установи достоверността на всички документи, предоставени от лечебните заведения.

Докторе, защо не написахте в страницата на “Пирогов”, че и аз споменах министъра?

В случай че се установи, че служителите на ИАМН не са изпълнили качествено и професионално задълженията си, те ще понесат съответната административна и/или наказателна отговорност.

Можеше ли Даная да бъде спасена: разказът на майката за последните ѝ дни

В събота майката на починалото в "Пирогов" дете каза, че одитният доклад на ИА „Медицински надзор" за смърттана Даная е "пълен с лъжи и манипулации".

„Това са 52 страници лъжи, манипулации и противоречия. Днес лъсна истината за българските институции, които трябва да разследват и да гарантират справедливост", подчерта Ани Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!