Седмица на редките болести в Педиатрията

OFFNews 15 февруари 2024 в 12:25 583 0

Седмица на редките болести

Снимка СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев"

Седмица на редките болести

Екипът на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" ( Педиатрията) поставя началото на нова традиция - Седмица на редките болести в памет на д-р Адил Кадъм, която ще се провежда всяка година в последната седмица на месец февруари и ще завършва с Международния ден на редките болести.

За това съобщават от лечебното заведение във фейсбук страницата си.

На 28 февруари болницата ще отвори врати за всички желаещи да се срещнат с изявени специалисти в областта на редките заболявания. Сред проявите през Седмицата е и пресконференция, посветена на иновациите в диагностиката и лечението на тези болести.

Д-р Адил Кадъм, която беше част от екипа на болницата, почина през 2021 година.

Завършва медицина през 2004 г. в Тракийски университет в Стара Загора. През 2009 г. започва работа в Отделение по клинична генетика към СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" и бе водещ специалист по педиатрия, детска ендокринология и клинична генетика.

"Д-р Кадъм остава завинаги на страната на децата с постоянство, неуморимост и саможертва, със своите действия в ежедневната си работа като лекар, с борбата и вярата, че новите и най-модерните терапии и успехи в науката ще достигнат и до нашата страна, с участието й в редица проекти и доброволчески инициативи. Почитаме паметта й с тази наша нова инициатива!", пишат колегите ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков