Пеевски не отрече, че е имал амбиции за премиер. Христо Иванов му предложил поста, твърди той

OFFNews 21 май 2024 в 14:35 2947 2

Снимка БГНЕС/АНТОН СТАНКОВ

Председателят на ДПС Делян Пеевски не отрече, че е имал амбиция за премиерския пост, но заяви, че такива е имал и съпредседателят на ПП Асен Василев.

Така Пеевски отговори на Василев, който обяви в телевизионно интервю, че Бойко Борисов е искал да става президент, а Пеевски - премиер.  Председателят на ДПС коментира и записа с ПП, който сайтът "Афера" публикува днес. Това е вторият запис, за който се твърди, че е от разговор с участници Асен Василев и Кирил Петков от ПП и покойния Алексей Петров.

Във връзка с премиерския пост Пеевски добави, че Асен Василев е предлагал още да стане вицепремиер, а ДПС да има както министри, така и вицепремиер в кабинета.

"Лично в присъствието на г-н Цонев, Асен Василев лично ме е молел да го подкрепим да е вицепремиер, да не е просто министър. Съкровената му мечта бе да стане премиер след Мария Габриел. Предлагаше да имаме и ние от ДПС министри, дори вицепремиер. Всичко това му е отказано", каза Пеевски.

Пеевски разказа и за разговор с Христо Иванов: "Накрая да ви разкажа нещо, зад което стоя и г-н Цонев е свидетел, Христо Иванов каза: "Аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС, важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното, след това да мога да стана президент, предлагам, г-н Пеевски, вие да бъдете премиер. Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов. Аз споделих на г-н Борисов, че искат да го пенсионират. Затова сега му казвам и днес - ако той някога смята да управлява с тези пуделчета и те ходят да му драскат на вратата в Банкя, да знае - те идват със зестра много каруци кеш."

По повод изтеклите записи с членове на ПП, Пеевски посочи, че "нещата са чудовищни и такова нещо у нас не се е случвало, в Европа също не знам да е имало".

"Чудовищно нещо е това, скандали след скандали. Тези хора са обраснали с кешове, влачения, пудели. Зловеща работа", смята председателят на ДПС.

Сайтът ''Афера'' пусна втори запис, в който се казва, че ''Радев с кеша ще разбие ГЕРБ''

Нови висини в компроматите: Нов запис трябваше да уязви ПП, те го публикуваха и извъртяха в своя полза

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Зла свекърва

22.05 2024 в 06:49

Ако има нещо чудовищно, то е амбицията на човек, осъден по закона Магнитски, да иска да бъде български премиер.

Христо Иванов добре му го каза: "Изключено е санкциониран по закона Магнитски да стане премиер".

Този човек как ще си говори с нашите партньори за договарянето на ново превъоръжаване на армията, или за отпадане на визи, или за какво да е сътрудничество с сферата на сигурността.

Горкият Пеевски, няма никакво чувство за реализъм да осъзнае, че ходи като една огромна кална топка и цапа всичко поред, до което се допре. Той може да е свикнал да живее в кочина, ама на останалите им мирише зле и се гнусят.

Как може такъв токсичен човек да бъде изваден извън политиката? Единствено чрез повишаване на избирателната активност, за да се снижи фактора на купения и етническия вот, който слага такива като него и Борисо начело на държавата толкова много време.

17439

1

мнение от IP

21.05 2024 в 17:19

Ха, ха, ама малко повече въображение проявете, г=н Пеевски! Ако е имало такъв разговор с Христо Иванов бъдете сигурни, че щеше да има запис! Заплахата за убийство на Пеевски по аферата КТБ бе с повече въображение :)
 
X

За личните карти с чип