Родилката, която едва оцеля след секцио: Ще си търся правата по съдебен ред

OFFNews 26 октомври 2023 в 12:06 7961 2

Симона

Снимка Скрийншот

Симона от с. Вълково

"Ще си търся правата по съдебен ред", категорична е Симона от с. Вълково, Благоевградско, която едва оцеля при остър перитонит след планово секцио. Жената беше спасена от лекари от Майчин дом и Александровска болница, при операция, в която бяха отстранени матката и яйчниците ѝ.

Вчера от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" съобщиха, че започват проверки в две болници - МБАЛ Благоевград и Майчин дом, София.

Симона постъпва в благоевградската болница за планово секцио, което е второ, след като първото ѝ дете се ражда с операция по медицински причини. Родилката е изписана дни по-късно със силни болки в корема и с висока температура.

Бях изписана с болки в корема и с висока температура. Казаха ми, че е нормално след операцията. Вляха ми една банка и се прибрах. Вкъщи болките се увеличиха, температурата също. На следващия ден, след разговор с личната лекарка, ми направиха кръвни изследвания, рентген и ехограф, при които се видя, че имам течност в корема и белите дробове. Наложи се спешно да ме транспортират обратно в Благоевград. Приеха ме и започнаха консултации с хирург, гастроентеролог и кардиолог. Казаха, че няма нищо притеснително, предписаха само антибиотик и казаха, че водата ще се изхвърли след антибиотиците, разказва Симона по БНТ.

26-годишна родилка почина в болницата в Благоевград

След като състоянието на младата жена не се подобрява, лекарите от благоевградската болница търсят консулт със специалисти от Майчин дом, София. Взема се решение тя да бъде транспортирана в столичната болница, където след прегледи веднага назначават операция.

"Веднага започнаха прегледите и ме оперираха. Казаха ми, че операцията е продължила малко над 3 часа. Отстранени са матката, двата яйчника и 2 литра гной от корема. Лекарят, който ме прегледа след операцията, каза, че още един ден забавяне е щял да бъде фатален", казва жената.

Тя е категорична, че нейният случай е бил неглижиран и оплакванията ѝ са били пренебрегнати, затова ще търси правата си по съдебен ред.

''Не напъваше достатъчно'': Родилка обвинява карловската болница за загубата на детето си

Симона казва, че вече се чувства добре и е щастлива, че е при съпруга и децата си.

От "Медицински надзор" обявиха, че проверките в лечебните заведения ще приключат до 3 ноември. В срок до 10 дни ще бъде съставен и констативен протокол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

2

Mina

26.10 2023 в 20:12

Ами толкова си и могат “лекарите”в Благоевградската болница .И на децата е известно,че температура след секцио е често срещано акушерско усложнение ,но ако тя е над 38 градуса ,пулса е ускорен има болки,кървене и тн веднага трябва да се вземат необходимите мерки .
Майка ми преди няколко месеца получи инсулт докато чакаме пред кабинета на доктор Василев гастроентеролог След ,като най-учтиво го помолих да помогне,той се развика влезе си в кабинета и дори не я погледна.За такива престъпници става въпрос в БЛАГОЕВГРАД

1017

1

IvoIvo

26.10 2023 в 13:17

Ужасна история! Поредната!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика