Областният управител на Пазарджик върна решението за освобождаването на шефа на болницата във Велинград

Диана Варникова 02 март 2023 в 13:49 1115 0

болница

Снимка Диана Варникова

Общинска болница, Велинград

Предсрочното освобождаване на управителя на общинската болница във Велинград е незаконосъобразно. С този мотив, подкрепен с конкретни аргументи, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков върна за ново разглеждане решението на велинградския Общински съвет (ОбС) от 23 февруари т.г., с което беше уволнен д-р Данчо Гурдев.

Общинските съветници трябва да обсъдят темата и да гласуват отново в 14-дневен срок. Общинските съветници трябва да обсъдят темата и да гласуват отново в 14-дневен срок.

Междувременно след жалба на д-р Гурдев съдът спря вписването в Търговския регистър на новия управител на болницата. То беше поискано от кмета на Велинград Костадин Коев от ГЕРБ, още преди решението на ОбС да е влязло в сила.

На 23 февруари т.г. с 15 на 12 гласа ОбС във Велинград смени управителя на общинската болница без никакви мотиви, по анонимен сигнал, без проверка на факти и доказателства и въпреки подкрепата на повече от 200 служители на здравното заведение и гражданите на общината, припомнят от Партия „ Продължаваме промяната“.

Д-р Гурдев беше заменен с човек, който работи в конкурентната частна болница в съседство. Според запознати целта е да се наложи частен монопол върху медицинските услуги за близо 50 000 жители от четири общини. В знак на протест срещу решението още същия ден трима съветници от ГЕРБ напуснаха групата си в ОбС и останаха независими.

Граждански протести взривиха Велинград по време на заседанието на ОбС, както и в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!