Медицинският хеликоптер с първа тренировъчна мисия (обновена)

OFFNews 14 март 2024 в 15:29 1273 1

медицински хеликоптер

Снимка Боян Георгиев

Медицински хеликоптер

Хеликоптерът за спешна медицинска помощ по въздух ще изпълни първия си тренировъчен полет, съобщиха от УМБАЛ "Св. Екатерина".

Планирано е хеликоптерът да излети от авиобазата на ГД „Гранична полиция“ и да кацне на болничното вертолетно летище на болница „Св. Екатерина“, след което да се върне обратно в базата.

Първата тренировъчна HEMS мисия на авиационния оператор „България Хели Мед Сървиз“ ще включва демонстрационен полет с хеликоптера за спешна медицинска помощ по въздух, като ще бъдат разиграни няколко сценария, свързани с аварийни ситуации и изпълнение на спасителна мисия.

След кацането на покрива на болницата ще има кратка демонстрация.

НОВИНАТА Е ОБНОВЕНА В 17:30 Ч.: Заради обявените Дни на национален траур 15 и 16 март - за отдаване на почит към паметта на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, събитието с демонстрация на първия тренировъчен полет на HEMS се отлага. Допълнително ще има информация за датата и часа на събитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

1

stix

14.03 2024 в 18:45

Какви демонстрации бе!Хиляди хиликоптери по света летят всяка минута.Децата ги карат.Семейства в Австралия,Аржентина,Бразилия,имат поне два в ранчото да гонят добитъка,да ходят на училище!Спортните съзтезания ги предават от въздуха.Днес дори гледах колоезденето Милано-Торино.Последната държава сме която няма медицински и магистрални въртолети.Болници,полиция,граничните-всички трябва да имат.Щели да правят демонстрация?На какво!Огромно внимание се отдели на прословутите площадки.Тези апарати кацат навсякъде бе!Но на тези площадки ще пуснат щат.Да назначат любовници,снахи,балдъзи и тъщи.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика