Болнични сдружения призовават за спиране на ''кампанията срещу Пирогов''

OFFNews 26 януари 2024 в 14:56 1297 0

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

"Пирогов"

"Подетата нова медийна кампания срещу УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и лично срещу нейния директор д-р Валентин Димитров е недопустима и особено осъдителна. Тъжният изход от борбата, която колегите са водили по всички правила на медицината за живота на едно младо момиче, явно е подходящ повод за някого да нагнетява напрежение в обществото чрез властта на медиите."

Това посочват в разпространено становище от Асоциацията на университетските болници в Република България и Националното сдружение на областните болници за многопрофилно активно лечение по повод публикациите, свързани със "Случая Даная".

Проф. Габровски за ''Случая Даная'': Колегата е нарушил правилата в интерес на пациента

Настояваме цялата медийна война срещу УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ незабавно да се прекрати. И в най-добрите болници в света, за съжаление, въпреки всички положени усилия, пациенти умират. Има състояния, в които и най-способните лекари са безсилни. Възмутително е човешката трагедия да се използва по такъв очевидно неморален начин за каквито и да са задкулисни цели. Крайно време е представителите на средствата за масова информация да осъзнаят своята отговорност пред обществото за начина, по който отразяват събитията, за трибуната, предоставяна на всякакви организации, които не подлежат на отчет и контрол, пишат оттам.

Втората проверка по случая Даная откри нарушения и в ''Пирогов'', и в ''ИСУЛ''

Злоупотребата с медийното влияние подкопава доверието на пациентите в медиците и възможността им да помагат, твърдят от болничните сдружения и напомнят, че претенциите на засегнатите лица се решават от компетентните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!