Тенис звезди се отказват от Рио 2016

OFFNews 03 август 2016 в 17:40 6746 2

Стан Вавринка

Снимка AP

Стан Вавринка

Привържениците на тениса няма да видят някои от топ тенисистите на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Световният №4 Стан Вавринка бе поредният, който обяви, че ще пропусне започващите в петък Игри в Бразилия.

Така швейцарецът, който има контузия в областта на гърба, се присъедини към сънародника си Роджър Федерер, който също няма да участва в олимпийския турнир, защото се възстановява от операция на коляното.

В изявление от щаба на Вавринка се казва: "След медицински изследвания от лекаря му в Женева настоящият №4 трябва да се откаже от Олимпийските игри, които започват в Рио де Жанейро в края на тази седмица".

"Много съм тъжен. Бях наистина развълнуван, че ще играя в Рио. След Пекин и Лондон много исках да играя за трети път на Олимпийски игри. Пожелавам на всички швейцарски атлети успех през предстоящите седмици.

Половината от мъжете в Топ 10 на световния тенис няма да участват в Рио. Сред тях са Томаш Бердих и Милош Раонич, които се отказаха поради опасения заради вируса Зика. Доминик Тийм също пропуска Игрите. Все още е под въпрос дали в тях ще се включи Рафаел Надал, който имаше травма на китката.

Олимпийските шампиони на двойки братята Майк и Боб Брайън също няма да защитават титлата си в Рио. Те се отказаха от страх от вируса Зика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!