Лесен старт за Григор Димитров във Вашингтон

OFFNews 29 юли 2017 в 19:48 3788 0

Лесен съперник чака Григор Димитров на старта във Вашингтон. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва от втория кръг на турнира от сериите ATP 500. Съперникът му ще бъде определен от двубоя между Кайл Едмънд (Великобритания) и Хьон Чун (Корея).

Както е известно, Гришо получи "уайлд кард" за основната схема. Той е поставен под номер 4 и затова почива в първия кръг.

Кайл Едмънт е номер 45 в световната ранглиста. Той е на 22 години и до момента не се е изправял срещу българина.

Кореецът Чун е номер 53 в света. Срещал се е веднъж с Гришо - във втория кръг на Аустрелиън Оупън тази година, където Димитров печели в четири сета - 1:4, 6:4, 6:4, 6:4.

При успех, в третия кръг българинът ще се изправи срещу представителя на домакините Стив Джонсън или победителя от мача между Данийл Медведев (Русия) и Райли Опелка (САЩ).

Турнирът във Вашингтон стартира на 31 юли, а първият двубой на Гришо се очаква в средата на седмицата.

Припомняме, хасковлията отпадна в трети кръг на Уимбълдън след наказателна акция на Роджър Федерер. Самият Григор определи играта си като слаба. После обаче Федерер  не даде и на останалите сет, така че е спорно дали нашият е бил неубедителен, или просто никой не е имал шанс срещу Маестрото в този момент.

После Гришо си взе почивка, в която се наслади на компанията на Никол Шерцингер. Двамата правеха йога, стречинг и любов на италианския остров Капри. Така че нашето момче трябва да е свежо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews