Григор Димитров се обясни в любов на България

OFFNews 31 декември 2022 в 21:03 2204 0

Тенис

Снимка United Cup

Григор Димитров е отличен посланик на България по света

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров за пореден път заяви, че е много горд от факта, че е българин и никога няма да забрави своя произход.

Световният №28 записа първата си победа на United Cup, изравнявайки резултата срещу Белгия след успех над Давид Гофен. След мача Димитров сподели защо му харесва да започва сезона в Австралия и какви емоции изпитва, когато играе за националния отбор.

„Иска ми се да играех с флага на гърдите си във всеки един мач. Ако можех, със сигурност щях да го направя. Аз съм българин и никога не съм спирал да играя за своята родина. Много се гордея със страната и прозихода си Много съм благодарен на българските фенове, които винаги ме подкрепят в Австралия. Да играя за България ми носи много позитиви. Накрая, но не на последно място: моят отбор, моето семейство. Всичко започва от там.

Мисля, че с Гофен вече сме играли 10 пъти. Той винаги е бил труден опонент. Сякаш всеки път, когато дойдем в
Австралия, играем в такава жега. Често тренираме заедно, което е малко коварно, тъй като и двамата знаем какво може да направи другият във всеки един момент.

Залогът в този мач беше висок и за двама ни. Радвам се, че успях да задържа нивото си, макар да смятам, че можех да играя по-добре. Останах в мача и се съсредтоточих върху нещата, над които бях работил по време на предсезонната подготовка. Радвам се, че се представих на високо ниво“ – каза световният №28 след мача.

Българинът бе поздравен от интервюиращия за джентълменската си постъпка в последния гейм. При 15-30 съдията отсъди престъпване на линията от страна на Гофен, но Димитров каза на белгиеца отново да изпълни първи сервис, тъй като няма пълно доверие на системата.

„Благодаря за хубавите думи. Както казах, с Давид много пъти сме тренирали заедно и затова знам как изпълнява сервис. Наясно съм, че той не стои толкова близо до линията. Мисля, че това е същността на спорта – честността и
приятелството, наред с много други неща. Такъв съм си и няма да се променя“, каза още Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews