Шест години затвор може да получи мъжът, заплашил депутат с пистолет

OFFNews 26 юни 2018 в 13:41 1872 0

Шест години затвор може да получи мъжът, заплашил депутат с пистолет

Повдигнато е обвинение на мъжа, който заплаши с пистолет на автомагистрала "Хемус" депутата от БСП Явор Божанков. Това става ясно от съобщение на МВР. Ако бъде признат за виновен от съда, той може да получи до шест години затвор.

40-годишен мъж е привлечен като обвиняем за отправени закани на автомагистрала „Хемус“. Разследването по случая започнало на 15 юни след подаден сигнал от 28- годишен мъж, че в района на 14 км на автомагистрала „Хемус“, движейки се с лекия си автомобил „Шкода“ в посока Варна, е бил заплашен с пистолет от пътуващи в лек автомобил „Мерцедес“, движещ се успоредно с него, пише в съобщението на МВР.

Незабавно след получаването на сигнала били предприети бързи заградителни действия, в резултат на които посоченият автомобил е установен и спрян от автопатрул на ОДМВР- София в района на 57 км на магистралата.

Водачът и неговият спътник, на 39 и 40 години от град Левски, са задържани, като от последния е иззет законно притежаван пистолет. В хода на проведеното разследване е установено, че 40- годишният мъж е заплашил с оръжието си и втория пътуващ в шкодата. След доклад на материалите по делото в Районна прокуратура- Елин Пелин извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3 от НК - закана за убийство, за което е предвидено наказание до шест години затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови