Рангел Бизюрев разказа как е убил Димитър Малинов от Цалапица

OFFNews 16 май 2024 в 13:42 7352 1

Рангел Бизюрев

Снимка БГНЕС/Валентина Биларева

Рангел Бизюрев

Обвиненият за смъртта на 24-годишния Димитър Малинов от пловдивското село Цалапица Рангел Бизюрев разказа пред Районния съд в Пловдив как е извършил убийството. 

Това стана по време на делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в лично укривателство и подпомагане на обвинения. По време на заседанието стана ясно, че 30-годишният Бизюрел е съден за притежание на наркотици преди години. 

От разказа му стана ясно, че само той е удрял Димитър, а единият от близнаци - Борислав, му е помогнал да скрие тялото. Другият близнак - Валентин, единствено е занесъл кирка и лопата на двамата мъже, като не е знаел за какво са им. 

Пред съда Бизюрев обясни, че познава Борислав и Валентин повече от 5 години и са близки приятели. По думите му с Димитър Малинов не са имали контакти, но в деня на убийството разбрал от свой близък, че 24-годишният младеж го е обиждал. 

"На 20 юли вечерта бяхме с Борислав на барбекю заедно. Не повече от 1 час да сме били там и дойдоха други хора - приятели и общи познати на групата. От тях разбрах, че Димитър е говорил разни работи по мой адрес - лоши думи. Без никаква причина", каза пред съда 30-годишният мъж, цитиран от "Dir.bg".

Рангел Бизюрел допълни, че когато разбрал за обидните думи, помолил Борислав да пише на Димитър Малинов, за да се срещнат.

Близнакът отишъл до дома на Малинов, докато Рангел чакал в уличката, където по-късно го убил. 

Дойдоха двамата с колата. Спряха я. Прозорецът на Митко беше отворен, той седеше отпред на седалката. Попитах защо е говорил по мой адрес и защо ме е псувал. В първия момент той каза - "Няма да ти отговоря". Аз отворих вратата и той слезе. Питах го каква е причината и какво съм му направил", посочи още Бизюрев, на което Димитър обяснил, че не е длъжен да дава обяснения.

Тогава 30-годишният мъж блъснал в гърба Димитър и започнал да го удря в торса. При един от ударите Димитър се блъснал в дърво, а Бизюрев го ударил в корема. Тогава 24-годишният паднал на земята и казал: "Спри, много лошо ме удари".

След думите му Бизюрев се качил в колата и потеглили, като видял, че Димитър се изправя. Минути по-късно се върнал и видял, че младежът лежи с отворени очи. 

"Митко беше на повече от 20 метра от мястото, където падна. Нямаше признаци на живот. Очите му бяха отворени. Проверих пулса му неведнъж. Абсолютно никакви признаци на живот. Върнах се при Борислав, качих се в колата и му казах, че нещо не е наред и че Митко май е починал и е мъртъв. Излязохме на главата улица, направихме три десни завои и влязохме в същата улица. Борислав караше през цялото време", посочи още обвиняемият.

От разказа му стана ясно, че Борислав Динков също е проверил пулса на Димитър. Близнакът казал на Бизюрев да вземе телефона на починалия, да извади СИМ картата, а устройството - да счупи. В канал до селото изхвърлили вещите на Димитър и личната му карта. 

Когато се върнали в селото, Бизюрев поискал да се върнат, за да проверят 24-годишният. 

"Той пак беше там. Без никаква промяна. Бях в шок, паника. Не можех да взимам никакви решения, не бях в състояние. Борислав обърна колата и влезе със задницата назад. Когато отвори багажника и слязохме от колата, каза: "Дай да го сложим в багажника". Сложихме го в багажника и потеглихме в неизвестна посока. Борислав се обади на Валентин и му каза да приготви кирка и лопата", посочи още обвиняемият.

По думите му Валентин видял Димитър, когато стигнали до мястото, където изхвърлили тялото. Дупката изкопали Рангел и Борислав, като другият близнак не помагал. 

"Пренесохме Митко, сложихме го в дупката. Заровихме го. След което си тръгнахме. Това е. Освен мен друг не е удрял Митко. Борислав стоеше в колата", заяви 30-годишният мъж.

На следващия ден Валентин се обадил на Бизюрев, за да му каже, че вечерта той и брат му ще отидат да сложат строителни отпадъци на мястото, където заровили Димитър. 

След убийството Рангел Бизюрев се укри в Дания, като беше екстрадиран на 21 март 2024 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

craghack

16.05 2024 в 16:10

Уникално говедо! Бил го обиждал, та ще го убие от бой... Красота! Ако има начин съдиите трябва да му дадат доживотна присъда на това прасе.