Илияна Кирилова: Живко Коцев сам потърси главния прокурор

OFFNews 10 април 2024 в 19:01 15388 2

Илияна Кирилова

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Илияна Кирилова

Вече бившият главен секретар на МВР Живко Коцев сам потърсил главния прокурор, а по-късно е дал показания, заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова пред Нова ТВ.

По-рано днес президентът Румен Радев издаде днес указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност Коцев.

Срещата в кабинета на Борислав Сарафов миналата сряда се е състояла по искане на главния секретар на МВР, след като служители на Антикорупционната комисия са влезли в кабинета му, твърди Кирилова.

"Докато е пътувал, е потърсил г-н Сарафов в 9 ч. Той не му е вдигнал телефона. Настоятелно е звънял и след 3-4 минути се е свързал. Г-н Коцев е помолил Сарафов да го приеме, тъй като се случва нещо, което го притеснява и не му е ясно какво е", коментира градският прокурор на София.

По думите ѝ Коцев е казал, че е посетен от Комисията за противодействие на корупцията и че е притеснен.

"Главен секретар е и иска среща с главния прокурор. И аз не виждам нищо незаконосъобразно в това. Ние сме провеждали редица работни срещи", уточни Кирилова.

На срещата при Сарафов, освен Кирилова и Коцев, били и заместникът ѝ Христо Кръстев и шефът на Антикорупционната комисия Антон Славчев. Кирилова отрече да е оказван натиск на Коцев.

"Нито Сарафов, нито Славчев, нито Христо Кръстев е оказвал натиск върху Коцев. Или, както някой се изрази, да му скачаме по главата. Пред всички нас сподели, че рано сутринта по телефона му е звъннал Стефан Димитров – един от задържаните. Доколкото помня, питал го е какво става. Той не е могъл да му отговори, тъй като не е знаел", обясни тя. 

След това Коцев е поискал да бъде разпитан по случая с контрабандния канал. По време на разпита му бил осигурен и адвокат, твърди Кирилова.

"Г-н Сарафов му каза: "Разчитаме на това, че си дългогодишен служител и че длъжността, която заемаш, предполага, че трябва да бъдеш искрен", уточни тя.

По сигнала на бившия премиер Николай Денков за натиск върху Коцев Кирилова посочи, че все още не е призовавана за разпит от съдията, която разследва главния прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

2

Петрак

11.04 2024 в 09:31

И какво очаквате да каже това юридическо чудо.
Интересно ,че адвоката на Коцев присъствал на срещата така и не стана ясно кой е и да потвърди.

1000

1

PaulPierce

10.04 2024 в 21:20

Схемите Медии-Прокуратура-Скалъпени обвинения продължават да работят и без Нотариуса и без Пепи Еврото, което показва, че други ги движат
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки