Wizz Air отменя всички полети между Великобритания и България днес и утре

OFFNews 21 декември 2020 в 16:25 2088 0

Wizz Air отменя всички свои полети между България и Обединеното кралство на 21 и 22 декември заради наложената забрана за полети от Великобритания. Това съобщиха от пресцентъра на авиокомпанията.

Компанията продължава да изпълнява полети от Великобритания до страни, които не са наложили забрана и ще продължава да следи отблизо обстановката в случай на нужда от отмяна на други полети.

Пътниците, които са засегнати от анулирането на полети в резултат на подобни национални забрани, имат възможността да получат 120% от първоначално заплатената тарифа като кредит в техния WIZZ акаунт, 100% възстановяване на сумата или безплатна резервация за нова дата. Пътниците, които са направили резервацията си чрез туристическа агенция или онлайн платформи за пътуване, трябва да се свържат с тях за допълнителна информация и възможности за компенсации.

Със своя заповед вчера здравният министър Костадин Ангелов забрани влизането на всички лица, пристигащи от Обединеното кралство и Северна Ирландия през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопътен и автомобилен транспорт до 31 януари 2021 г. 

Забраната не се отнася за българските граждани и лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на България, както и членовете на техните семейства. Те ще подлежат на задължителна 10-дневна карантина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика