Време е за смислени разговори за мира с Русия, обяви Володимир Зеленски

OFFNews 19 март 2022 в 09:02 3539 3

Снимка Facebook/Володимир Зеленський

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за всеобхватни мирни разговори с Москва и предупреди, че в противен случай Русия ще се нуждае от поколения, за да се възстанови от загубите, претърпени по време на войната, предадде Ройтерс.

Във видеообръщение, публикувано в официалния му профил във Фейсбук късно снощи, той заяви, че Украйна винаги е предлагала решения за мира и е искала смислени и честни преговори за мира и за сигурността без отлагане.

"Искам всички сега да ме чуят, особено в Москва. Настъпи моментът за среща, време е да говорим", каза още украинският президент. 

По думите му е дошла време да се възстанови териториалната цялост и справедливостта за Украйна.

Зеленски добави, че руските сили умишлено блокират хуманитарните доставки за градовете, подложени на атаки. "Това е умишлена тактика. Това е военно престъпление и те ще отговарят за него, сто процента", заяви той. 

Президентът на Украйна обясни, че няма информация колко са загиналите след удара срещу театъра в Мариупол, където стотици хора бяха потърсили убежище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1200

3

Boris A. Johnson "The Great"

19.03 2022 в 15:11

Путлер живее в свой измислен свят. Факт е че путлеристите имат провизии, ресурси и техника само за 10 дни още. И след това ще види Путлер кон боб яде ли?
Не може да нападнеш страна в Европа, да бомбардираш театри и детски градини и да имаш наглостта после за някакви искания. Европа и НАТО ще смажат руската гнида. По принцип договора за мир трябва да има и тези точки:
1. Военнопрестъпника Путин и всички останали руски военнопрестъпници да бъдат съдени в Хага както е редно.
2. Русия да плати репарации за убииствата и разрушенията.
3. Крим и Донбас да бъдат върнати на Украйна както е редно.

2115

1

Тролов

19.03 2022 в 13:12

Ех Зеленски, зелен си още! Глупаво е да си мисли, че неговият тайминг е важен за руснаците и Путин. Както и че ще приемат неговите условия. Продължава да се държи като в "one man show", а това си е война и очевидно никой не се е засилил да му помага. Само се декларира съпричастност, щото страхът от Путин е по голям. Тъжната истина!