Сана Марин: Финландия разчита да влезе в НАТО заедно с Швеция

OFFNews 18 февруари 2023 в 12:55 3129 3

Сана Марин

Снимка Getty Images

Сана Марин

Финландия разчита да влезе в НАТО по същото време с Швеция, въпреки блокирането на шведската кандидатура от страна на Турция. Това заяви днес на Мюнхенската конференция по сигурността финландският премиер Сана Марин, предаде БТА.

"Изпратихме един много ясен сигнал на Турция, а също и на Унгария, която все още не е ратифицирала договора за присъединяване, че ние искаме да влезем в НАТО заедно и това е в интерес на всички", подчерта Марин.

"Искаме да се присъединим към НАТО заедно с Швеция, по същото време, не само защото сме добри съседи и партньори, а поради много конкретни причини, заради планирането на сигурността на НАТО в целия Север", заяви Сана Марин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

3

ПРОИЗВОДИТЕЛ

21.02 2023 в 15:52

ЕС трябва да си създаде своя единна армия и свой съюз, в който да членуват всички европейски държави. Този съюз трябва да е колективен член на НАТО. Така Турция ще спре да спира разширението на съюза.

245

2

Джендо Джедев

19.02 2023 в 09:54

Колега, това едва ли ще може да стане преди Русия да бъде наритана и орките - изгонени от украинските земи. Защото в НАТО няма как да приемат членове с териториални спорове.
Това, което трябваше да се направи, е Украйна официално да поиска помощ от НАТО още в края на 2021 и НАТО да разположи войски по границите с Русия и Беларус. Но на някои хора не им стигна куражът, тогава всички си мислеха, че Русия има силна армия и никой не искаше да стане чак такъв батак. Е, в ретроспектива, това би било най-доброто решение, ама...

-1200

1

путин хуйло

18.02 2023 в 16:26

Не знам за Швеция и Финландия, но в алианса незабавно трябва да бъде приета Украйна!