Македония си присвои и Исус

Николаос Цитиридис 03 януари 2013 в 11:21 4749 6

Исус е македонец. Снимка БГНЕС
Исус е македонец. Снимка БГНЕС

Македонски археолози, наричащи себе си "Исусовци", твърдят, че са открили точното рожденото място на Исус Христос - близо до Охрид в селцето Витлеемово.

"Мисля, че това е истинското място, където е роден Исус, а не във Витлеем край Йерусалим", обяснява археологът Аврам Яков пред сайта okno.mk.

Загадъчното място е открито при изграждането на магистралата към Тирана.

Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус. Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и публикациите в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство. По време на царуването на Юстиниан селото е било в икономически възход. А в периода на ранното християнство точно това място се е славело с раждането Исус. Тогава всички са приели християнската вяра и са построили църкви", обяснява още той.

 В Македония очакват реакция от Ватикана и другите религиозни центрове в света.

Междувременно съседите ни присвоиха и Димитър Бербатов. 

"Българският национал Димитър Бербатов, родом от Благоевград и познат в България като Митко "Македончето" вкара първия гол за Новата 2013 година в Премиършип." Така започва Така започва материалът на македонското издание sitel.com.mk за двубоя между Фулам и Уест Бромич. Друг интересен факт, е че явно македонските ни съседи смята, че Берба играе и в националния ни отбор, въпреки, че не е така от 3 години насам. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки