Кремъл забрани да се говори по телевизията за атаката с дронове срещу Москва

OFFNews 24 юли 2023 в 19:30 4659 5

Снимка pixabay

На руските телевизионни канали беше забранено да отразяват новините за атаката с дронове срещу Москва сутринта на 24 юли. Това казаха на опозиционното издание The Insider източници от няколко редакции на руски ТВ канали - Русия 24, Москва 24, РБК, както и няколко регионални канали. 

Рано тази сутрин две сгради в Москва бяха ударени при атака с два дрона. Кметът Сергей Собянин написа в Телеграм, че нападението е извършено около 4 ч. сутринта.

Източници казват, че забраната е дошла 15 минути преди новинарската емисия в 11 часа, въпреки че атаката с дрон вече е била отразена в новинарската емисия в 10 часа.

"Трябваше спешно да променя оформлението - буквално 15 минути преди излъчването, да премахна всички кадри с очевидци и последствията, дори общите планове на улиците. И да завърша с всичко друго, което се случва: някои международни истории", каза източникът.

Вместо дълги репортажи с кадри от сцената и интервюта с очевидци, журналистите е трябвало да се ограничат до кратки коментари на Министерството на отбраната и кмета на Москва Сергей Собянин.

Източници също така казват, че не е имало забрана за публикуване на материали онлайн, така че много медии са публикували своите репортажи в интернет.

Не е било забранено да се показват истории за атаки с дронове срещу обекти в Крим, така че много канали започнаха да излъчват новини от материал за окупирания украински полуостров, а не за тяхната столица.

Рано сутринта на 24 юли два дрона успяха да проникнат в центъра на Москва, като удариха две сгради в близост до руското министерство на отбраната и щаба на ГРУ. Все още не е ясно дали тези удари са били планирани, или са резултат от въздействието на ПВО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9030

5

Ivan Terziysky

25.07 2023 в 05:03

Не го дават по телевизора, значи не се е случило. Колко познато. Тоя филм го гледахме 45 години.

788

4

jorj

24.07 2023 в 21:50

Кочина на пияни идиоти, която Запада се опита да я облагороди, построявайки и градове шедьоври, и кочината и мизерните идиоти пас си останаха!!! Нестига тава, но искат и да унищожат тези, които искаха да ги цивилизоват и да създадат *КОЧИНОВСКИ СВЕТОВЕН МИР ", ДА, АМА НЕ ЩЕ КАЖЕМ НА ВСЯКО РУСКО ПРАСЕ!!!!!!!!!

9347

3

Анализи

24.07 2023 в 20:54

Крепостните скоро ще имат и дневна дажба .

2550

2

alfakentavur

24.07 2023 в 20:41

И всеки по задължение ще има радиоточка и ще слуша само нея.
От телевизорите ще ги гледа Големият Брат.
Дисидентите ще ги превръщат в неличности. И ще имат "Министерство на информацията", което ще пренаписва историята.

Хм, те тези неща повечето вече си ги имат. Като започнем от войната.

Оруел е сбъркал само с 30 и няколко години, както и държавата, но всичко останало е познал.

245

1

Джендо Джедев

24.07 2023 в 19:52

На тия клети крепостници скоро ще почнат да им пускат само Телетъбитата по телевизията. че съвсем да ги откъснат от действителността. Oh, wait, те са от вражеска държава. Е, тогава "Чебурашка". :D