Два дрона удариха сгради в Москва

OFFNews 24 юли 2023 в 08:03 6734 7

Комсомолский проспект, архив

Снимка Mikhail Metzel/TASS/dpa/picture alliance

Комсомолский проспект, архив

Две сгради в Москва са били ударени при атака с два дрона в понеделник, съобщи кметът Сергей Собянин в Телеграм. Нападението е извършено около 4 ч сутринта.

Собянин твърди, че няма „сериозни щети или жертви“.

Жителите на няколко квартала в югозападната и южната част на Москва са съобщили, че са чули експлозии.

Отломки от дрон са открити на Комсомолский проспект рано тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на аварийните служби в руската столица. Агенцията предупреждава, че не е в състояние да провери тези съобщения чрез независими източници. Съобщава се, че те са намерени недалеч от сградата на Министерството на отбраната. Впоследствие то обвини Украйна за нападението и го нарече „терористична“ атака с дрон.

"Сутринта на 24 юли бе пресечен опит на киевския режим да извърши терористична атака с два дрона срещу обекти на територията на град Москва. Със средства за радиоелектронна борба двата украински дрона бяха свалени и се разбиха", се казва в изявление на министерство на отбраната на Русия.

Комсомолский проспект се намира в централната административна част на Москва, недалеч от сградите на руското министерство на отбраната, уточнява Ройтерс.

Не е ясно дали безпилотните самолети са се ударили в сградите, когато са били свалени, или са се насочили към тях умишлено.

Нито Министерството на отбраната, нито кметът съобщиха къде са били прихванати дроновете.

През юни руските медии съобщиха за поне една атака с дрон срещу цели близо до руската столица. На 21 юни три безпилотни летателни апарата са паднали в Нова Москва и Московска област. Според изявление на руското министерство на отбраната те са били свалени. На 30 май кметът на Москва Сергей Собянин също съобщи за нападение с дрон, в резултат на което са нанесени незначителни щети на две къщи в югозападната част на столицата и в Нова Москва, а няколко са свалени в Подмосковието. Руското министерство на отбраната заяви тогава, че силите за противовъздушна отбрана са успели да предотвратят атаката на осем безпилотни самолета в града, като двама души са били ранени. На 3 май стана известно за удар с дрон по сградата на Сенатския дворец в Кремъл. Москва го нарече „планирана терористична акция“ и „покушение срещу Путин“. Украинските власти отрекоха участието си в ударите по Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

7

6екеr4о

24.07 2023 в 15:37

Зачестяват, зачестяват, на хаирлия да е....

12407

6

Bad Horse

24.07 2023 в 14:13

Силните в Русия искат войната да спре по много причини - дори само за малко, да си поемат дъх и реорганизират. Но трябва да стоварят вината на някого! Няма те да са виновни, естествено?

Сталин като дойде на власт обвини за всички катастрофални неуспехи Троцки и други вождове. После Хрусчов обвини Сталин за всички катастрофални неуспехи. После Брежнев обвини Хрусчов... и така. Сега Путин обвинява Елцин и Горбачов. Следващия ще обвини Путин. Кучетата лаят керванът върви...

-240

5

редовно четящ

24.07 2023 в 13:43

Не знам дали ако жужакът пукне, войната ще спре. Както не знам дали вече не е пукнал, защото има около 20 двойници. Светът ще си отдъхне едва когато рашистан изчезне от картата в сегашния си вид.

-240

4

редовно четящ

24.07 2023 в 13:41

Дано следващият път е по-продуктивна атаката.

12407

3

Bad Horse

24.07 2023 в 12:16

Смъртта на Путин ще прекрати войната веднага. Много богати хора в Русия също го искат.

2550

1

alfakentavur

24.07 2023 в 10:27

Малко им е. Да видят какво е.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки