Кадиров-младши няма да бъде разследван за побой над руснак. Бил малолетен

OFFNews 04 октомври 2023 в 16:33 1973 4

Кадиров

Снимка Getty images

Рамзан Кадиров управлява Чечения с железен юмрук.

Синът на чеченския лидер Рамзан Кадиров няма да бъде разследван за побой над затворник, обвинен в изгаряне на Корана, защото е на 15 г., съобщи рускaта агенция "База", цитирана от Ройтерс и БТА.

Кадиров е заявил, че се гордее със сина си Адам за това, че е придобил "идеалите на възрастен за чест, достойнство и защита на религията си", и разпространи видеоклип, в който млад мъж удря и рита друг човек, докато се гърчи на стол. След това го поваля на пода и го удря по главата.

Затворникът Никита Журавел се е оплакал на руския омбудсман, която пък препратила случая на чеченския си колега.

"База", която има тесни връзки с руските служби за сигурност, предаде, че чеченското МВР е отказало да образува дело, тъй като Адам Кадиров няма 16 г. и не носи наказателна отговорност.

Рамзан Кадиров се радва на широка свобода на действие от страна на президента Владимир Путин да управлява Чечения като свое лично владение, но разгневи дори прокремълските хардлайнери с хвалбите към сина си, който преби етнически руснак.

Предполагаемото изгаряне на Корана не е било извършено в Чечения, а руските следователи заявиха, че са прехвърлили Журавел в чеченски арест, тъй като мюсюлманите там възприемат себе си като жертви на инцидента.

Навършващият 47 г. утре Рамзан Кадиров управлява Чечения с железен юмрук, откакто стана президент през 2007 г. Той се радва на щедро финансиране от страна на Путин, който иска да осигури лоялността на предимно мюсюлманската република и възстановяването ѝ от разрушенията, които бяха нанесени от две войни, предотвратили отделянето ѝ от Русия.

Кадиров все повече популяризира Адам и двамата му по-големи братя, като през март най-големият от тях беше сниман с Путин в Кремъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

4

Гьорче2

05.10 2023 в 02:01

Простете ми Аритметиката на Повече от 2 Мадтики, НАРОДЪТ ни ЗАСЛУЖАВА ВЪН от ЕС и НАТО! ДОВЕРЕТЕ СЕ и СЛУШАЙТЕ глистодин лостатинов и глистлави трифоновата мамумнка!
Те ще са ДОБРЕ с Червено Ферари и Къщичка над Лаjняното Езеро, а НАРОДА, народът си ЗАСЛУЖАВА МИЗЕРИЯТА И ТЕГЛОТО!

1.00 Russian Ruble =

0.0095486221 Euros

1 EUR = 104.727 RUB

-1395

3

Гьорче2

05.10 2023 в 01:51

Глистодин Константинов и Глислави Трифуноф и малката му мамунка искат да докарат още Чеченци и други Руси Китайци в България да си направят Офис в БНБ, сякаш във Варна Сталинград са им МАЛКО, на нали имаме Танциорите на Стани Шеф, ДЕНС уит ми.!.

Но за какво им е на телетата робски Държава, че и България наречена, ПОСЛЕДНИТЕ В ЕВРОПА!

Няма Чест, Няма Достойнство, Няма Кураж, САМО СТРАХ и ПОДЧИНЕНИЕ, ВЪЗХИЩЕНИЕ към ПИЯНИЯТ руZки мужик ХУЛИГАН! Трепервт и ДКЛАНЯТ главица, Подават Ръчица ЗА ПАРИ и ДЕНГИ, в ДОЛАРИ и ЕВРО ако Може, щото 0.90 ЕВРО за Рубла НЕ ВЪРВИ някак, а Копейките на КИЛОГРАМ за СТАРО ЖЕЛЯЗО ако не са от ТЕНЕКИЯ!

СРАМ И ПОЗОР! ОПРОПАСТИХА БЪЛГАРИЯ пред очите ви бе, СТРАХЛИВЦИ БЕЗЧЕСТНИ!

3714

2

GB

05.10 2023 в 00:27

Дааа, Гориш Корана в русия, пращат те в затвор в Чечня, да те пребие някакво напомпано синче - гордост на тате си.

Браво, русия, браво, путин - истински пазители сте и на върховенството на закона, и на "ценностите" си на източното православие.

Отказвам да съм такъв християнин!!!

2099

1

Mateevk

04.10 2023 в 19:41

Така е в правовите държави в смисъл в тези, където върховенство има правото на силата. Дано скоро и ние не се озовем там.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика